Anonim

Dropbox отваря кафе-сладкарница в индустриален стил от AvroKO в централата на Калифорния

Американското студио AvroKO завърши кафене и кафе-бар в новата централа на Сан Франциско за технологична компания Dropbox, предоставяйки „място за комфорт“, което има за цел да задържи служителите да напускат офиса (+ слайдшоу).

Tuck Shop и Dropbox Cafe са разположени в наскоро завършените офиси за Dropbox, основен доставчик на онлайн хостинг на файлове.

Image

Предвидени да бъдат използвани за трапезария и непринудени срещи, заведенията "служат като сърцебиене на организацията", заяви Avroko - американско студио, известно с работата си в сферата на гостоприемството. Фирмата има офиси в Ню Йорк и Сан Франциско, както и в Банкок.

Докато замисляше проекта, екипът канализира идеята за „квартали“ и обединяване на хората. „Пространството е проектирано така, че да бъде многоцелево, еднакво подходящо за хранене, срещи, мозъчни бури и други“, казаха архитектите.

Image

Екипът обедини индустриални елементи като открити тръби и бетонен таван с функции, предназначени да бъдат по-топли и привлекателни, включително дървени ламперии, шарени килими и саксийни растения.

Черпи вдъхновение от един от мотовете на технологичната компания - „изпотявайте детайлите“ - дизайнерският екип се фокусира върху малки функции, включително осветителни тела и мебели.

Image

Ресторантът Tuck Shop предлага шест хранителни станции, които са разделени от паравани, изработени от прозрачно бельо. Зоните за хранене могат да бъдат преконфигурирани, за да създадат частни джобове за събирания на колеги и срещи с клиенти.

В соковия бар осветлението е модерно поемане на антични улични лампи, което е в съответствие с цялостната концепция за квартал. В основната зона за влизане един полилей има регулируеми рамки, които се плъзгат нагоре и надолу по коловозите, предизвиквайки транзитните линии на Сан Франциско.

Dropbox Cafe е предназначен да има жилищно усещане и да служи като "място за комфорт на персонала".

Image

"Опитахме се да накараме това пространство да се почувства отделено от останалата част от офиса, така че служителите да се чувстват така, сякаш получават същия опит да напуснат офиса, за да получат кафе, без всъщност да напускат сградата", заяви екипът.

В допълнение към бетонен таван и под, кафенето разполага с еклектична смесица от столове, килими и аксесоари - всички те са подобни на парчета, които може да намерите в хола, според архитекта.

Image