Anonim
Йошихара Макки максимизира естествената светлина на Photograf's Loft в Ню Йорк

Архитектурната фирма Yoshihara McKee премахна всички прегради в цял ръст в този апартамент в нюйоркския квартал Челси, за да се възползва максимално от голямото прозорче (+ слайдшоу).

Въпреки че носи името Photographer's Loft, апартаментът се намира на приземния етаж на сграда в гъсто населената зона.

Единствената дневна светлина, която навлиза в дългото пространство, идва от прозорците с лице към улицата и ъгловата светлинна светлина отзад.

Преди обновяването серията от вътрешни стени означаваше, че много пространство е тъмно и неканено. Спагети от канални и климатични единици през тавана също добавиха към проблема.

„Предложихме да премахнем всички стени на пълна височина и да се възползваме изцяло от ограничената светлина, като създаваме непрекъснат поток от пространство и позволяваме на светлината да пътува дълбоко във вътрешността“, заяви Йошихара Макки, който има офиси в Ню Йорк и Токио.

Фирмата преработи оформлението, за да направи банята централна функция, поместена в кутия, която също включва кухнята в центъра на етажния план.

Това разделя апартамента на частни и общински зони, създавайки зона за хранене и забавление близо до входа - подобен подход, който студиото предприе в друг апартамент на таванско помещение в Ню Йорк.

Кутията за баня е по-къса от височината на тавана и светлината влиза през триъгълни прорези в горната й част. Те следват леко завъртяната геометрия на фитингите вътре, включително ваната, суетата и шкафа за лекарства.

Зигзагообразната преграда, която образува затворено пространство за спалнята, също спира да се стеснява на тавана и е завършена със стъкло, което позволява на светлината от дневната.

Тази стена се увива около централна колона. Той се разширява, за да създаде кратък коридор, който се удвоява като килер, което води до банята.