Anonim

Крайбрежното отстъпление на Род Айлънд от Роджър Ферис включва множество форми на фронтон

Този ваканционен дом в Род Айлънд от американското студио Роджър Ферис + Партньори се състои от куп обеми с покрив с фронтон, повлияни от народната архитектура в селската Нова Англия (+ слайдшоу).

Къщата на океана е разположена на крайбрежен обект в причудливия град Little Compton.

Обща площ от 5500 квадратни фута (511 квадратни метра), резиденцията се състои от пет различни обеми, свързани с повдигната палуба.

Покрити с покриви с двускатни покриви, конструкциите са предназначени да предизвикат традиционните хамбари и навеси за лодки, открити в региона.

"Ocean House отговаря на исканията на историческата комисия за съответствие, като същевременно постига модерен тон", заяви Роджър Ферис + Партньори, студио с офиси в Кънектикът и Ню Йорк.

Ограниченията на влажните зони ограничиха използваемата площ и повлияха на оформлението и ориентацията на обемите.

Домът се състои от основен апартамент, спални за гости, просторна всекидневна и кухня с трапезария с отворен план.

"Основните спални и навесите за спалня за гости са разделени една от друга за по-голямо уединение и спокойствие", отбеляза архитектът.

Посетителите влизат в жилището чрез дървена рампа с дължина 40 фута (12 метра), която води до закътан вход.

Вдясно от входа е мършав басейн на скута, който "е разположен от подветрената страна на къщата за защита от ветрове", обясниха архитектите.

Външните стени са облицовани с изветрен ип - плътна твърда дървесина, известна със своята издръжливост - докато покривите и комините са обшити с цинкови панели.

На западната кота стъклените стени в цял ръст предлагат широк изглед към морето, като същевременно осигуряват уединение.

„Остъклените лица предлагат разширяваща се гледка към залива на Истън и Националното убежище за дивата природа Sachuest Point в далечината“, казват архитектите.

За да намали слънчевата печалба, архитектът покрива остъкляването с хоризонтални алуминиеви жалузи, в допълнение към монтирането на моторизирани сенници за прозорци.

Дълбоките надвеси на покрива на изток и запад осигуряват допълнителна защита от слънцето.

Вечер домът излъчва топъл блясък поради осветеност отвътре.

Мекият обзаведен интериор се отличава с бели стени и светло засенчено дърво, включително и избелен бял дъбов под.

"Вътрешното жилищно пространство се разширява безпроблемно навън чрез непрекъснато повдигнатата палуба - основното външно жилищно пространство", казаха архитектите.

Image

Проектът има редица устойчиви елементи, включително система за събиране и рециклиране на дъждовна вода, пропусклива алея от натрошени черупки и ландшафтен дизайн с местни треви.