Anonim

Kariouk Associates се промъква около закони за планиране, за да придобие гледка към езерото за A Bower House

За да добие гледка към езерото Ери от закътано парцел, архитектурната фирма Kariouk Associates проектира тази канадска къща, за да включи „любовно гнездо“, което наднича над върховете на дърветата (+ слайдшоу).

Домът на полуостров Ниагара е разположен в близост до езерото, но е заобиколен от дървета, така че липсва чертеж на воден аспект.

Image

„Предизвикателството беше да проектираме нов дом с изглед към езерото Ери за клиент, който не искаше да плаща цената на имот край езерото“, коментира Kariouk Associates, базирана в Отава.

„Следователно мястото, което той придоби, беше много дълъг и тесен жребий през пътя от други домове и на 2 000 фута от брега на езерото.“

Местните закони за планиране предвиждаха, че новите сгради не могат да бъдат по-високи от два етажа, но в кодексите нищо не се казва, че горният етаж трябва да бъде съседен на долното ниво.

Image

Следователно решението на архитектите беше да създадат перскопски подобен главен апартамент с достатъчно височина, за да разширят върховете на дърветата, под ъгъл, за да осигурят панорамна гледка от остъклена предна стена и балкон.

Image

Друго изискване на имота беше да привлече партньор за клиента.

Тя е кръстена Къща на Боуърс по Bowerbirds, вид, известен с необичайните си ритуали за ухажване - мъжките изграждат сложни структури, за да привличат приятели.

Image

"Проектът трябваше да послужи като примамка за половинка - любовно гнездо, което беше, кацнало в върха на дървото - в комплект с две спални за две все още несъществуващи / бъдещи люка", казаха от фирмата, която също е проектирала къща в Квебек с шарена фасада от бетонни тухли.

„Като такова, това любовно гнездо има за цел да ухае и уау половинка, като същевременно демонстрира умения за семейно планиране и управление на парите“.

Image

Основният обем на къщата е дълъг и тънък и разделен на две половини. Отпред е помещение за гараж и басейн, докато задната част съдържа отворена дневна и кухня, както и двете допълнителни спални.

Малко входно антре с тоалетна и гардеробна свързва двете секции и също води до ъгловото стълбище.

Image

Интериорът е много минимален, а по-голямата част от повърхностите са бели. Черните акценти могат да се намерят в кухнята като фронтове на шкафове и плотове, а стълбището също е тъмно.

Ивици от черни и сиви дъски облицоват екстериора, криейки дървена рамка, използвана за изграждането на долния етаж, и стоманената ферма, която образува стълбищната кула и горното ниво.

Image