Anonim

Lubrano Ciavarra облича уикенд отстъпление в Род Айлънд, използвайки кедър и грубо нарязан шисти

Предоставянето на обширни гледки към резерват на пустинята беше основната цел на американското студио Lubrano Ciavarra при проектирането на този голям ваканционен дом за дърва и шисти в Род Айлънд (+ слайдшоу).

Наречен на Watch Hill House, отстъплението е построено за петгодишно семейство и служи като център за тяхната голяма мрежа от семейство и приятели.

Image

Намира се в Watch Hill, богато крайбрежно селище, където клиентът има семейни връзки, които достигат повече от век.

Вместо за крайбрежен обект, клиентът е избрал уединен имот от 3, 5 акра (1, 4 хектара), който е с изглед към природен резерват.

Image

„Сайтът предлагаше уникални възможности със значителни промени в котата, които дават както рамкирана, дълга гледка към река Паукатук, така и просторни панорами на местните треви и дървета на резервата“, казва Lubrano Ciavarra Architects, студио от Бруклин, създадено през 1999 г.

„Тези съчетани линии се използват като организиращ принцип за целия процес на проектиране.“

Архитектите се фокусираха върху създаването на внимателно съставена последователност на влизане. Посетителите пътуват по извита алея, минавайки покрай къща с басейни и къща за гости, преди най-накрая да срещнат основната резиденция, която обхваща 5200 квадратни фута (483 квадратни метра).

Image

Основата на триетажния праволинеен дом е облицована в груб текстуриран шисти, а горните нива са обвити с хоризонтален сайдинг, направен от кедър.

Дървените ламели също служат като парапети за веранда, която се пресява на второ ниво, и тераса на открито на последния етаж. Голям разрез на покрива осигурява безпрепятствен изглед към небето.

Image

Прозорците с различни размери позволяват достатъчно светлина да запълни жилището, като същевременно осигуряват изглед навън към живописния терен. От външната страна се вижда остъклено стълбище с тройна височина.

Вътре нивото на земята съдържа спалня за гости, игрална зала, полезна зона и място за съхранение. Игралната зала разполага с стена с дъска, върху която децата могат да рисуват.

Кухнята и всекидневната са разположени на втория етаж, заедно с две спални за деца. На горния етаж архитектът постави голям главен апартамент, офис и допълнителна спалня за гости.

Функцията на всяко пространство определя размера и разположението на прозорците - и от своя страна, изгледите, които предлагат. Зоните за движение и активност са „рамкирали отблясъци на пейзажа“, а пространствата за почивка, като хола, предлагат повече панорамни гледки.

Image

Палитрата на външните материали е продължена на закрито, с подове, шкафове и дърво, изработени от дърво и стени, покрити с шисти.

Цветни пръчици се срещат в цялото жилище - от лилави и червени полилеи за хранене до лъскава червено-оранжева стена в основната баня.

Image

От вътрешното оформление на дома до цялостния план на сайта, архитектът проникна в проекта с „игра на противоположности: тъмно и светло; вертикално и хоризонтално; отвътре и отвън“.

„Пътуването през този сайт се развива като разговор между откритост и изградени линии на сайта“, добавя студиото.

Image