Anonim

Cornwall Gardens е огромен дом в Сингапур със стъпаловидна градина на покрива си

Награди A +: включващ басейн, водопад, езерце от шаран на Koi и градина с тераси на покрива, този голям семеен дом в Сингапур беше друг от победителите в A + Awards (+ слайдшоу) за 2016 г. на Architizer.

Проектиран от сингапурското студио Chang Architects, домът е създаден за настаняване на много поколение семейство с пространство за бъдещи попълнения, ако децата се женят.

Шест спални, фитнес зала, помещения за забавления, библиотека и множество зони за хранене са подредени около централния двор с плувен басейн и водопад и езерце от шаран на Кой на ниво мазе.

Растенията са силно разположени в цялата сграда, със зелен двор, входно фоайе, конструкции, наподобяващи прозоречни кутии, и обширна градина на покрива.

„Родителите се нуждаеха от„ отворен дом, прохладен тропически рай за семейството “, насърчавайки децата си да„ отглеждат семействата си тук, когато пораснат “, каза Chang Architects, която е основана от архитект Чанг Йонг Тер.

„Семейството и природата споделят едно и също пространство за дишане“, добави студиото. "Растенията, водните тела и жизнените пространства са интегрирани като едно цяло."

Построена върху наклонен парцел, конструкцията представлява преустройство на съществуваща къща, която преди това е заемала обекта. Chang Architects са проектирали новата къща почти изцяло да запълни парцела, като повечето жилищни помещения се отварят към вътрешния двор.

"Обстановката осигурява дневна светлина, естествена вентилация и пасивно охлаждане", обясниха от студиото. „Той предлага екологична среда, която насърчава общото благосъстояние за всички.“

"Работейки със съществуващия терен, застроените площи, допринесли за покритието на обекта, се използват като плантатори за тропически овощни дървета, за охлаждане на околната температура и за изолация на интериора", добавиха архитектите.

Помещенията са подредени в u-образна структура, с мрежеста стена в единия край. Съществуваща подпорна стена, която беше предразположена към изтичане, е запазена като основа за ново езеро с тройна височина и пространство за водопад до входа на къщата.

Входното фоайе има обширно засаждане, зелени стени и голям отвор, от който се разкриват гледки към езерото Кой отдолу.

„Посетителите вече са посрещнати с тропически растения на тропическите гори и звуците на каскадна вода, които могат да се наслаждават от всички нива“, казаха архитектите.

Вляво от това пространство е двойна спалня с малка учебна площ. Вдясно е библиотеката и още две спални, разделени от друго кабинетче.

Нивото на мазето осигурява достъп до басейна. Той съдържа голям салон с винарска изба от едната страна, както и основната зона за хранене и кухня - достига се по мост през водата - и двойна спалня, която се отваря към обща слънчева палуба.

Сух, хлътнал кът за сядане е вграден в басейна и в него е засадено дърво. Това пространство може да бъде достъпно от трапезарията, докато кухнята се отваря към външна зона на вътрешния двор, покрита с остъклена пергола.

Най-горният етаж съдържа апартамента на баба и дядо, фитнес зала, която заема пространството над входа, и друга спалня. Стъклена вложка осигурява гледка към библиотеката, а също така има място за хранене и зона за отваряне на полуоткрит.

Всяко ниво над мазето разполага с пръстен за засаждане около двора на басейна. Предвидени са перила и тренировъчни кабели, за да расте растенията, в крайна сметка създавайки екрани за прозорците с пълна височина.

"Засаждането на веранди от различни видове растения подрежда периферията на стаите и гледа към централния басейн", казаха архитектите.

„Това продължава да оформя мост на плантатор от пасирани плодове, където катерещите лози осигуряват слънчева сянка от залязващото слънце и екран за поверителност на съседите.“

Покривът е прецизен от серия светлинни светлини, като останалата част от повърхността е дадена над градините. Площите с терасовидно засаждане заемат краищата около централния басейн.

Секциите на външната фасада са пълни с дървени трупи, за да се филтрира дъждовната вода, която след това се използва за напояване на растенията.

Корнуол Гардънс беше един от победителите в категорията Частна къща (XL> 5000 кв. Фута) на A + Awards 2016.

Организирани от Architizer, наградите насърчават и честват най-добрите проекти и продукти за годината. Заявената от тях мисия е да насърчават оценката на смислената архитектура в света и да защитават потенциала й за положително въздействие върху ежедневието.