Anonim
RIGI проектира чакалнята "като трапезария" за стоматологична клиника в Китай

Китайското студио RIGI Design е поставило трапезарна маса и детска зона за игра в чакалнята на стоматологична клиника, предназначена да бъде топла и гостоприемна (+ слайдшоу).

Image

Разположена в пристанищния град Тияндзин в североизточния Китай, операцията използва неформално обзавеждане, ярки цветове и брандиране с ниски ключове, за да създаде комфортна обстановка.

Image

RIGI Design иска „зона за изчакване като трапезария“ за клиниката с площ 250 квадратни метра, така че пациентите да се чувстват по-спокойни.

"Чакащите столове в традиционните болници са подредени паралелно", казаха от студиото. "Въпреки това, именно това чувство за ред засилва безпокойството на пациентите."

Image

Като подреди зоната за чакане около правоъгълна маса за хранене, RIGI Design се надяваше пространството да се почувства като дом. "Тук хората могат да седят лице в лице", казаха от студиото. „Те можеха да общуват помежду си или да чакат тихо“.

Екипът на RIGI - ръководен от дизайнера Лю Кай - също постави детска зона с мебели във формата на животни и стена с дъска в зоната на чакане, така че да може да повлияе на възрастните в пространството.

Image

„Грижата за децата е грижа за възрастни“, казаха от RIGI Design. „Клиника, която се грижи за децата, до известна степен би представила чувството за грижа и отговорност.“

Image

Мястото за хранене и зоната за игра са разположени до рецепцията, която се намира точно във входа. Кутиите за садене водят отвън до подножието на бюрото.

Image

Зоната за деца е затворена в бял обем, който се въвежда през арка във формата на къща. Кръгъл оранжев прозорец на един от ъглите му отеква дизайна в по-широката клиника, където петна се използват като фина марка.

Image

Зад рецепцията е стенен панел, осеян с пастелно оранжево, ярко синьо и петна зелено. Тези цветове се повтарят в цялото пространство, което иначе е доминирано от бели и топли дървени повърхности и обзавеждане.

Стъклото става характеристика в самата зона на клиниката, облицовайки коридора, който води до отделни зони за лечение. Тези стаи са номерирани с огромни цифри, изрисувани на пода, така че пациентите лесно могат да намерят къде отиват.

Image