Anonim
MFRMGR създава полупрозрачни кабини за офис за производство на звук във Варшава

Варшавско студио MFRMGR реновира офисите на полската компания за производство на звук Ztudio, използвайки дървени рамки и поликарбонатни листове за създаване на полупрозрачни работни пространства (+ слайдшоу).

MFRMGR беше помолено да превърне бившите тъмни офиси на Ztudio в терасата от 80-те години в светло и просторно работно пространство.

Image

За да поддържа ниските разходи, екипът използва само три основни материала за обновяването на студиите за запис и редактиране, приемни и срещи.

Лакиран бор е избран за конструкции и рамки, полупрозрачен поликарбонат за стенни панели и сив каучук за подови настилки.

Image

Боровите преградни стени с открити рамки са покрити с поликарбонатни панели вместо непрозрачната акустична изолация, често срещана в студията за производство на звук.

Полупрозрачният материал е избран, за да помогне за запълване на пространството със светлина, и същият принцип информира решението да се предостави зона за срещи с отворен план вместо затворена стая.

„Дейностите, извършвани в отделни стаи, почти не се виждат, но светлината от градината се разпространява в целия партер”, казаха архитектите. „В своя дизайн ние предлагаме ново, логично и функционално разделение на пространството за работа или случайни срещи.“

Модулните стелажи са включени в отделите за съхранение на книги, списания и офис техника. Малките ниши се използват и за показване на листни саксийни растения и кактуси.

Стените са боядисани в бяло и огледалата са стратегически поставени, за да създадат илюзията за повече пространство.

Архитектите кръстиха проекта Всичко, което джаз! след филмовия мюзикъл. "Решихме, че е смешно и подходящо за нашия дизайн", съоснователят на MFRMGR Михал Граткоски каза пред Dezeen.

Image

Студиото отхвърли традиционното офис оформление на рецепция на входа в полза на просторна обща зона, включваща голяма маса за срещи.

Обикновено леката арматура и евтините мебели се използват навсякъде, за да запазят дизайна на наетото пространство възможно най-икономичен.

Image

Пренареждането на приземния етаж също направи място за гардеробна, отделни стаи за администрация и счетоводство и тихи заливи за случайни срещи.

Архитектите имаха малко повече от два месеца, за да завършат ремонта, докато служителите на Ztudio бяха далеч за почивния си период.

Image