Anonim

Oppenheim Architecture празнува несъвършенствата на хижа La Muna в Аспен по време на обновяването

Тази селска резиденция в Аспен е реновирана от базирана в Маями Опенхайм архитектура в съответствие с японския принцип на wabi-sabi, който признава несъвършенството като красота (+ слайдшоу).

Хижа Ла Муна с площ 3 500 квадратни метра беше един от първите домове, построени в изключителния анклав Червената планина на ски курорта Колорадо.

Image

След три десетилетия промени в имота, студиото, ръководено от архитект Чад Опенхайм, беше възложено да извърши основен ремонт както на интериора, така и на екстериора, за да го върне в предишната си слава.

„Тридесет години случайни промени на сградата скриха потенциалната красота и чистота на тази къща“, казва Oppenheim Architecture.

Image

Целта беше да се засили селският чар на сградата, в „почит към японската чувствителност на wabi-sabi“.

Wabi-sabi в Япония се отнася до изкуството на несъвършенството и е пример за много незавършени изглеждащи проекти в страната.

Image

Опенхайм архитекти в Аспен превеждат това, използвайки грубите текстури и облицовки от камък, регионален дървен материал, изветряща стомана и мед - всички образуващи външната облицовка.

„Домът има за цел да направи минимално въздействие върху природните богатства и да се слее без усилие с идиличната си среда от гора, поток и планина“, заяви студиото, което има офиси и в Ню Йорк и Базел.

Image

Къщата е разделена на различни нива, за да побере склона на обекта. Най-ниският е с вход от градината, който води в салон и басейн, организиран около голяма камина.

На кратък полет са две малки спални, всяка със собствена баня, докато основният апартамент може да се намери под двускатния покрив на най-горния етаж.

Image

Основното жилищно пространство е разположено на средното ниво, където зоните за сядане и трапезария гледат към обширна тераса с южно изложение през големи оперативни прозорци.

Настилката има допълнителни места за сядане около пожарна яма и осигурява гледка към долината отдолу и към планините отвъд нейните стъклени балюстради.

Кухнята и сервизните помещения седят отзад на север, с подвижни плочи вместо дървените дъски, използвани през останалата част от къщата. Изветрените дъски се използват и за облицоване на участъци от стените и таваните.

Слънчевите панели осигуряват енергията, необходима за захранването и горещата вода в къщата, заедно с квадратна гореща вана в градината.

Image