Anonim
Messana O'Rorke използва дърво, мрамор и бетон за американските магазини на Malin + Goetz

Нюйоркското студио Messana O'Rorke завърши три нови бутика за марката Malin + Goetz от висок клас в САЩ, всеки от които се отличава с различен външен вид (+ слайдшоу).

Malin + Goetz възложи на студиото да проектира магазини за Ню Йорк, Лос Анджелис и Санта Моника.

Всеки магазин е създаден в рамките на съществуваща обвивка на дребно и използва различни стратегии за показване на висококачествените продукти на марката за коса, кожа и лице, както и линия от свещи и ароматни артикули.

Последният магазин на Малин + Гьотц в Ню Йорк се намира на Медисън Авеню

За третия магазин на марката в Ню Йорк, архитектите черпиха референции от градския пейзаж и минималистичните произведения на изкуството.

Разположена в района на горната част на Източната страна, черната витрина разполага с достатъчно стъклопакет, което позволява ясни гледки към бутика.

Въпреки че местоположението на Ню Йорк е компактно, високите му тавани придават на пространството просторно усещане

В пространството по-рано се помещаваше химическо чистене и имаше мецанин, който екипът разруши, което доведе до тавани с височина 16 фута (4, 8 метра).

Архитектът вмъкна четири алуминиеви стелажни единици, които се простират до тавана - височината им се позовава на небостъргачите, които населяват Манхатън. Агрегатите са изцяло снабдени с продуктите на марката, известни с отличителните си бели опаковки.

„Динамичното напрежение между малката подова площ и монументалността на свободно стоящите стелажни единици отразява градската среда на Ню Йорк“, казва Месана О’Рорке, студио, създадено през 1996 г. от Брайън Месана и Тоби О’Рорке.

Козметиката на марката отговаря на стените на аванпоста в Ню Йорк

„Нашето влияние, наред с други неща, беше тройката от сребърните кули на IM Pei“, казва студиото, като се позовава на трио от кули в бруталистки стил от 1960 г. от китайско-американския архитект в Гринуич Вилидж.

Други елементи на интериора включват плот за продажба в човешки мащаб, изработен от регенериран дъб, и мраморна стена със сиви вени и вградени дупки за гълъби. Подът с шаврон е изработен от тъмно оцветено дърво.

Модерните облицовки бяха вдъхновени от творчеството на художника минималистичен Доналд Джъд, според студиото.

Магазинът в Лос Анджелис е достъпен отзад - витрината служи само като дисплей

В Лос Анджелис архитектът предприе различен подход, създавайки пространство, което се отличава с извит бял дисплей, който се тъче през магазина.

Магазинът се помещава в клиновидно пространство с площ от 1000 квадратни фута, което първоначално представи някои предизвикателства. При първото изследване „не беше веднага ясно как да се развие магазин или наистина как да се получи достъп до него“, каза архитектът, като отбеляза, че пространството може да бъде въведено само чрез съседен магазин.

Вълнообразният рафт очертава магазина в Лос Анджелис, като същевременно показва козметиката

Предвид липсата на пешеходен трафик на LA, архитектът реши да ориентира магазина към двор, където се очаква да бъде изграден мол. Главният вход е разположен на тази фасада, докато дисплеят на прозореца е създаден от страната на улицата.

За показване на продукти архитектът вмъкна висока серпентинова форма, която се извива през бутика. "Крепежът се разви като идея за една конструкция на лентата, напомняща за онзи перфектен момент, когато нова бетонна сграда е просто подове и колони", каза архитектът.

Бетонният под на бутика в Лос Анджелис контрастира на иначе белия интериор

Всеки отсек в блока съдържа 10 рафта, които се държат на място от една котва, закотвена на пода.

Стените на магазина са обвити с бяла мазилка, докато подът е от бетон. Огледален дял влиза в пространството и образува малка площ за съхранение.

Броячът на продажбите е произведен от мрамор и регенериран дъб.

На архитектите не бе позволено да променят външния вид на местоположението на Санта Моника

Третият магазин на Messana O'Rorke се намира в Санта Моника, крайморски град на запад от центъра на Лос Анджелис. Екипът беше натоварен с превръщането на бивш салон за отглеждане на домашни любимци в сграда, наподобяваща вила, в магазин в модерен стил.

„Полуотделената„ къщичка на дребно “излъчваше очарованието на стария свят в стил LA и представи около три пъти повече пространство, отколкото е необходимо за продажба на M + G продуктовите линии“, каза архитектът.

В Санта Моника големи черни рафтове се помещават продуктите на компанията и разделят пространството на отделни зони

Поради местните разпоредби архитектът можеше да направи само козметична интервенция, която не "обезцени" оригиналната естетика.

Търговските площи бяха намалени с една трета чрез поставяне на мраморна стена. Зад стената е разположена зона, съдържаща офис, персонал и склад. Почистени са съществуващите стени и е монтиран нов дъбов под.

Изходът на Санта Моника беше твърде голям за нуждите на магазина, така че архитектите включваха офиси отзад

Продуктите се излагат на девет стелажни тела, изработени от черно боядисано дърво, които "в унисон маршират отпред до гърба на магазина".

Елементите са разделени от четири-инчови (10-сантиметрови) пролуки, които разкриват монтирани на стената флуоресцентни осветителни тела.

Надлъжните дървени подови дъски създават визуален ефект в мястото на Санта Моника