Anonim

Ваканционен дом на Род Айлънд от Bernheimer Architecture се отличава с пирамидални тавански светлини

A + Награди: следващият проект в нашата поредица за победители от тазгодишните награди A +, организиран от американския сайт Architizer, е ваканционен дом за семейство със седалище в Бруклин в Роуд Айлънд, с фасада от овъглена дървесина (+ слайдшоу).

Проектиран от Бруклинската фирма Bernheimer Architecture, Quonochontaug House заема място в близост до брега на Род Айлънд, Ню Англия - популярно място сред нюйоркчаните за почивни дни през почивните дни и почивки.

Студиото е поръчано от семейство в Бруклин, за да създаде къщата като свой дом за почивка на дълъг, тесен парцел, обърнат към крайбрежно езерце.

Архитектите искаха да създадат къща, която да се възползва от променящите се климатични условия и качество на светлината, с пространства, които са наводнени с естествена светлина.

За да постигнат това, те създадоха двуетажна резиденция с големи картинни прозорци, серия от ъглови светлинни кладенци, бели вътрешни повърхности и черен екстериор, създаден с помощта на овъглена дървесина, която да контрастира на светлия интериор.

„Тъй като обитателите в Ню Йорк обикновено изживяват светлината, сянката и цвета като външно изживяване, тази къща има възможност да позволи на слънчевата светлина (и лунната светлина) да влезе в дълбокия интериор на къща като нещо непознато“, казват архитектите.

Приземният етаж с голяма отворена площ съдържа кухня и жилищно пространство и по-частна зона за проучване. Поредица от облицовани с бледо пепел структури съдържат услугите на сградата и поддържат горния етаж.

Вътрешното пространство се пресича от ъглови празни празнини с двойна височина, осветени от светлинни светлини на покрива, създаващи пресечени пирамидални форми.

"Светлинните обеми се редуват около оста изток-запад, дефинирана от тераса на басейна (на изток) и океанския залив (на запад)", обясни Bernheimer Architecture. "Те се изтъняват на върха си за прецизни гледки към небето отгоре и осигуряват изместващи и ефемерни естествени светлинни модели през целия ден."

"По-големият от обемите, разположен над кухнята и хола, са снабдени с две светлинни светлини, произвеждащи различаващи се пирамидални форми, които добавят към неочакваното качество на светлината", добавиха архитектите.

Спалните и общата баня са подредени около леките кладенци на втория етаж. Главната спалня седи над веранда на приземен етаж, с лек кладенец в единия край. Има прозорци от три страни, с изглед към близкия залив.

Басейн седи между къщата и подходяща гаражна сграда, също проектирана от студиото. Тази конструкция с плосък покрив съдържа места за паркиране и съхранение на приземния етаж и голямо многоцелево таванско помещение с малка баня отгоре.

И двете сгради са облицовани с летви, изработени от кипарисово дърво, което е обработено с помощта на японски процес, известен като Shou Sugi Ban. Това включва овъгляване на дървесината, преди да се намаже и намаже с масло, за да се защити материалът от гниене.

„Тези ламели не изискват практически никаква поддръжка през целия си живот и представляват страхотен контраст на облечения в светлина интериор на къщата“, казват архитектите.

„Цялата композиция се смесва с обекта чрез разширяването на съществуваща неофициална английска градина, допълнена от местни крайбрежни насаждения“, добавиха те.

Завършена през 2014 г., къщата е обявена за победител в категория Архитектура + светлина в наградите A + Awards 2016.

Организирани от Architizer, наградите насърчават и честват най-добрите проекти и продукти за годината. Заявената от тях мисия е да насърчават оценката на смислената архитектура в света и да защитават потенциала й за положително въздействие върху ежедневието.