Anonim
Emil Eve Architects запазва исторически "странности" в преобразуването на склад в Shoreditch

Emil Eve Architects е сдвоила оригинални детайли със съвременни облицовки в този тавански апартамент, който създаде във викторианска складова сграда в Shoreditch, източен Лондон (+ слайдшоу).

Жилището е едно от деветте, създадени от базираното в Хеки студио в рамките на бивш складски комплекс в Шоредитч.

Петте взаимосвързани склада са преустроени и реновирани, за да създадат набор от общо 16 апартамента, с търговско пространство на нивото на земята и градина на покрива.

Апартаментът с две спални се намира на четвъртия етаж - най-горното ниво на блока - и гледа към Charlotte Road.

Тухлената зидария, дървесината и колоните на сградата са изложени и реставрирани навсякъде, за да се запази индустриалната естетика.

Но са добавени и съвременни детайли под формата на нови метални облицовки, облицовки и вградени дървени мебели и обзавеждане.

„Оригинални функции като остъклена тухлена конструкция, експонирани дървени конструкции и исторически странности са запазени и реставрирани“, заявиха основателите на студиото Ема и Рос Перкин.

„Съвременният детайл комплиментира тези елементи от индустриалното минало на сградата, за да създадат топъл и приветлив интериор с палитра от богати текстури и материали“, добавиха те.

Вътре в апартамента са създадени голям салон с трапезария и трапезария, наред с мецанинова библиотека и дъбови рафтове от дъб до таван.

Апартаментът и осемте други, проектирани от Emil Eve Architects за комплекса, са предвидени да бъдат отдадени под наем, а не да бъдат продадени, така че предприемачът да поиска висококачествени, но трайни довършителни работи.

Архитектите искаха да гарантират, че тези допълнения също отразяват индустриалния характер на сградата и избраха неутрална палитра от метални изделия, плочки и блед дървен материал, за да завършат обновяването.

Архитектите са добавили прозорци с двоен стъклопакет, метални кухненски елементи и сива облицовка към апартамента.