Anonim
Bertrand Guillon пасва на дребни деликатеси в магазин за провансалски магазини на 35 квадратни метра

Френската практика Bertrand Guillon Architecture се възползва максимално от допълнителната височина в предната част на този магазин в Марсилия, когато трансформира интериора в епицерия (+ слайдшоу).

Разположен на брега на френския град Vieux Port, деликатесът, кафенето и ресторантьорството La Sartine е на приземния етаж на типична хаусманска сграда с вход с двойна височина.

Image

Екипът реконструира мезанинов под, за да се побере в кулинарното студио на компанията, разширявайки общата площ на 55 квадратни метра.

Освен че увеличават пространството, те нетърпеливо създават „иновативна и пробивна“ концепция, която дистанцира La Sartine от традиционния магазин за провансалски храни.

"Още от първите скици собствениците и архитектът се съгласиха, че трябва да бъде предложено на клиентите нещо различно от остарелия магазин за хранителни стоки в Прованс", заяви основателят на практиката Бертран Гийон.

„Сбогом беше казано на шкафовете и бюфетите, печено дърво и пилешка тел, често използвани в миналото“.

Image

Вместо това Bertrand Guillon Architecture създаде чисти линии, използвайки поръчкови конструкции от стомана и дъб.

Завършеният интериор включва кухня, търговски площи, офис, кулинарно студио и баня. Масите за кафе са разположени навън на предната тераса, с изглед към пристанището Vieux Port.

По-рано в магазина се помещаваше търговец на морска оптика и архитектите премахваха всички съществуващи тела и фитинги, които бяха морски тематични.

Сега бяла стоманена рамка се увива около кухнята и плота долу. От едната страна на входа се достига до цялата височина на пространството, за да се създадат рафтове. Стенният рафт от дъб с различна дължина е подреден от противоположната страна на пространството.

В задната част на магазина дизайнерите са инсталирали минимална винарска изба от фолирани стоманени листове. От двете страни са разположени частен офис и баня.

Персоналът осъществява достъп до кулинарното студио на мецанина чрез скрито стълбище зад бара, а също така е свързан с долния етаж чрез тъпанар.

Bertrand Guillon Architecture също реновира фасадата на сградата, като я заведе в оригиналната дъска и добави нов прозорец с картина със слънчев нюанс.