Anonim

Лукас и Ернандес-Гил преконфигурира апартамент в Мадрид от 19 век, за да бъде пуснат на светлина

Испанското студио за архитектура Лукас и Ернандес-Гил премахна отделни стени в този мадридски апартамент, за да може светлината да се наводни от деветте му балкона (+ слайдшоу).

Разположен вътре в сграда от края на 19-ти век, апартаментът PV2 се намира близо до парка Buen Retiro в испанската столица.

Преди намесата на архитектите пространството беше разделено наполовина на дълъг, но широк коридор, със стаи, поместени с много преградни стени.
Архитектите премахнаха тези разделителни стени и потърсиха други начини за сегментиране на пространството.

"Холът, трапезарията и кухнята съществуват в едно непрекъснато пространство", казаха архитектите. "Това е отворено и светло пространство, което се артикулира само от камината, която леко разграничава хола."

Стените в по-голямата част от имота са боядисани в бяло - контрастиращи с дървени подови дъски с топъл цвят.

В зоната на кухнята медни висулки за осветление висят над бар за закуска. Тела и уреди са вградени в шкафа, за да запазят пространството възможно най-минимално.

Дървена стена на стена леко разделя трапезарията и хола и е украсена с лабиринт от рафтове.

И двете бани са облицовани със сив мрамор навсякъде. По-малкият от двете изглежда по-голям, отколкото всъщност е благодарение на огледална стена, поставена зад умивалниците.

Някои стени в апартамента разполагат с бяла боядисана дървена ламперия, която архитектите добавят, за да създадат диалог с историята на сградата.