Anonim

Реставрацията на Cornwall Mews от Alma-nac се фокусира около кремово стълбище

Кремаво боядисано стълбище свързва четирите етажа на тази лондонска къща, която е реновирана от архитектурно студио Alma-nac, за да създаде повече светлина и пространство (+ слайдшоу).

Базираната в Лондон Алма-нач преустрои и разшири къщата на Корнуол Mews, която се намира в Челси.

Преди това двуетажният имот получи малко естествена светлина поради много вътрешни стени и малки прозорци. Целта беше интериорът да се почувства по-ярък и по-отворен.

Първата стъпка беше да изкопаете съществуващите пространства, преди да добавите два нови етажа - един в мазето и друг в горната част на имота. Предната стена е единственият оригинален елемент, който остава.

Тъй като долните две нива не можеха да имат прозорци, архитектите използваха светлинни прозорци, за да снимат много светлина отгоре.

Кремовото стълбище, свързващо четирите нива на къщата, е разположено под едно от тези прозорци.

"Тази внимателна пространствена подредба позволява естествено осветление на четириетажен имот с прозорци, които са възможни само на горните две нива", казва архитектът Крис Брайънт пред Dezeen.

Стълбището е проектирано да бъде възможно най-деликатно, за да не възпрепятства светлината.

Той разполага с плътни дъбови стъпала, които са конзолни от носеща конструкция, вградена в стените. Алуминиева балюстрада от крема стомана свързва двете заедно и е допълнително подкрепена от балдарите, наподобяващи акорда.

„Самите стълби бяха проектирани да бъдат пропускливи камъчета, които да носят естествена светлина на долните етажи“, обясни Брайънт.

„Важно беше със стълбите да се намали възможно най-много количеството на видимата структура, както да се създаде усещане за лекота, но и да се намали зрителната струпване“.

Има и две други светлинни светлини - един също пробива основния покрив, а трети - на покрива над първия етаж. Те са комбинирани с пространства с двойна височина и структурен стъклен под.

На приземния етаж нова шарнирна входна врата може да се отвори напълно към гаражно студио-студио на приземния етаж.

Дневна е разположена отзад. Той има изглед към трапезария с двойна височина на сутеренния етаж, където архитектите също създадоха кухня с отворена кухня и телевизионно помещение, както и сервизно помещение.

Две спални и бани са разположени на първия етаж, а основният апартамент заема втория етаж.