Anonim
Aurora Arquitectos обръща внимание на допълнения и "разкъсвания" в апартамента в Лисабон

Aurora Arquitectos чука през стени, за да създаде голяма всекидневна в този стар апартамент от Лисабон, и вмъкна стена с извити ръбове, за да образува двойка спални (+ слайдшоу).

Лисабонското студио искаше да използва забележимо различни материали, за да подчертае „разкъсванията“ към оригиналния дизайн на апартамента, който се намира в близост до базиликата Естрела в Лисабон.

Дървени рамки и тънки месингови плочи за подове очертават нови отвори в жилищното пространство. По същия начин, стена, разделяща две спални, има извити ръбове, за да я подчертае като ново допълнение.

"Интервенцията, извършена в апартамента в Естрела, разкрива собствената си логика на обновяване, което прави изрично базираните на времето и официалните разкъсвания", казаха архитектите.

Новите пространства за съхранение също имат криви ръбове, за да ги разграничат от линейността на оригиналното пространство.

Но Aurora Arquitectos също запази много от оригиналните функции, включително дървени подове, които се изпълняват навсякъде, кухненски плочки, облицовки на врати и корнизи за стени и тавани.

Южната страна на апартамента - включваща кухня, кухненски помещения и трета спалня - остава до голяма степен недокосната, но разполага с няколко нови мебелни елемента.

Новите шкафове са монтирани около розова мраморна арка в кухнята, която също се отличава със сини и бели стени с плочки. Това пространство се отваря към тераса.

По-голямата част от редуванията са ограничени до стаите от северната страна на имота.

Тук бяха премахнати стени между три спални, за да се създаде едно жилищно пространство, а бивш салон и кабинет бе превърнат в двойка спални с гардероб.

Около краищата на новата стена, разделяща спалните, са оставени малки пролуки, позволяващи оригинални декоративни облицовки да продължат безпроблемно между стаите.

Бяла завеса драпира отделението за съхранение, което минава по една стена на гардероба, прилежащ към крайната спалня.

Прозорците с изглед към улицата и остъкляването над сводестия вход внасят светлина в малката триъгълна стая.

„Това, което може лесно да се разбере като акт на обединяване и разделяне, се превръща в една от основните теми на проекта - обратимост“, заяви екипът и обясни, че искат да гарантират, че работите могат да бъдат върнати на по-късна дата.