Anonim
Очилата Viu създават пространство, наподобяващо галерия, за своя водещ магазин във Виена

Стара книжарница е съблечена обратно към нейните бетонни основи, за да създаде минимално пространство за първия магазин на швейцарската марка очила Viu в Австрия (+ слайдшоу).

Магазинът се намира в квартал Нойбау на австрийската столица, който е известен с богатата си история на изкуството и бохемската култура. Viu споделя новите си двуетажни помещения с We Bandits, моден магазин, специализиран в корейски марки.

Креативният директор на Viu Фабрис Айберхард беше отговорен за интериорния дизайн и искаше да създаде голямо открито пространство, където посетителите да могат да разглеждат очилата му, сякаш се намират в галерия.

Като начало, магазинът беше оголен до своята бетонна конструкция. Бяха премахнати множество вътрешни стени, които разделяха пространството, а таванът на приземния етаж беше отворен до втория етаж.

"Стъпвайки в магазина, човек е ударен преди всичко от големия размер на пространството", каза Viu. „Посетителите разглеждат парчетата с усещането, че са в галерия - разширяването на пространството наистина впечатлява и очите им непрекъснато се привличат в цялата стая към всяко ново парче.“

Очилата са подредени на малки рафтове, които се вписват в решетъчна дисплейна система, изградена от анодизиран, четен алуминий в задната част на приземния етаж на магазина. Той е монтиран така, че да седи леко гордо с оригиналните стени, с осветление, скрито отзад, за да осветява пролуките отгоре и отдолу.

Висока маса от същия материал с приспособления за сядане на бар стол осигурява на посетителите място за сядане и опитване на очила.

„Вземайки задната седалка към цялостното оформление на пространството, стената на очилата не стои в контраст с необятността и видимостта на цялото пространство, а по-скоро я допълва, просейвайки втори, по-подробен поглед, както при експонат или творба на изкуство - каза Виу.

Златните тонове на стената допълват теразо пастелно-розови детайли, открити из целия магазин, включително подложка за сядане в атриума.

Отпред скулптурната пейка дава на клиентите още едно място за сядане. Големите прозорци на предните магазини внасят естествена светлина и регулируеми прожектори се използват за подчертаване на основните характеристики, както и за допълнително осветление на интериора.