Anonim

Hayhurst и Co създават "покрив с висящи кошници" за дома и студиото на дизайнерите

Архитектурното студио Hayhurst and Co е изградило дом и студио за водещ дует с дизайн на кожа Whitaker Malem, включващ стръмно стъпаловиден покрив, покрит в над 800 растения (+ слайдшоу).

Наречена Garden House, двуетажната резиденция се намира в района на Де Бовуар на лондонския Хакни и е една от 20 къщи, които се борят за тазгодишната награда на RIBA House of the Year.

Сградата носи името си от необичайния си покрив.

Описана от базираните в Лондон Hayhurst и Co като "покрив с висящи кошници", тази многостепенна структура представлява пирамидална кула от сеялки, съдържаща седуми и хереси.

Това осигурява на клиентите градина, която лесно могат да поддържат.

Неговият наклонен профил също отговаря на формата на съседни сгради, което помогна на проекта да спечели разрешение за планиране.

"Нашата кратка беше за многостранно пространство, което дори може да се използва за малки изложби на нашата работа, както и да бъде дом и студио", обясниха клиентите Патрик Уитакър и Кийър Малем.

"Когато зелен покрив беше предложен като начин да ни помогне да постигнем [дизайна] чрез планиране, нашата непосредствена реакция беше, че ще имаме само зелен покрив, който наистина можем да градираме", казаха те.

Дуетът - най-известен с създаването на костюми за филми, включително „Тъмният рицар“ и сериала „Хари Потър“ - първоначално е построил едноетажна работилница на обекта през 90-те години.

Новият имот замества тази структура, която изпадна в непристойност.

За да създадат скулптурния покрив, архитектите Джонатан Николс и Ник Хейхърст монтираха серия от V-образни тави от неръждаема стомана върху 30- и 45-градусови скати.

Растенията, поставени в тези тави, са обградени с бледи камъчета, предназначени да възпроизведат морския характер на Dungeness - място, където Уитакър и Малем имат втори дом.

"Висящата" градина създава уникален и достъпен покрив, "казаха Никълс и Хейхърст.

"Това създава ново и драматично вмъкване в градския пейзаж на Лондон."

Парцелът е без комисионна, с други имоти и от четирите страни.

Това затрудни вмъкването на много прозорци, така че светлинните светлини осигуряват по-голямата част от дневната светлина за интериора.

Приземният етаж на сградата съдържа жилищните пространства на дуета.

Спалня, отворена кухня и баня са облицовани по протежение на едната страна, като останалото пространство е оставено за дневни и трапезарни зони.

Остъклено входно фоайе - наречено зимна градина - осигурява вход към тези пространства, които са с подова настилка, напомняща за павета.

Сгънато стоманено стълбище е разположено близо до входа, а също така включва рафтове за произведения на изкуството. Води се до студиото на първия етаж.

Това отворено пространство е облицовано с дъбова ламперия и се възползва от допълнителна височина, осигурена от ъглови тавани благодарение на покривната конструкция.