Anonim

Райън Гигс и Гари Невил предлагат небостъргачи на Манчестър, проектирани от Маке

Бившите футболисти Гари Невил и Райън Гигс се обединиха с архитекти офис Make, за да проектират луксозен търговски и хотелски комплекс на мястото на синагога от 1950 г. в Манчестър.

Кен Shuttleworth от лондонското студио Make проектира схемата за бившите играчи на Манчестър Юнайтед, които ръководят компанията за развитие на Jackson Row Development със собственика на футболния клуб Burnley Brendan Flood.

Схемата, наречена Сейнт Майкъл, включва петзвезден хотел с 200 легла, 153 апартамента, 13 000 квадратни метра офис пространство и търговски център с 2800 квадратни метра. Има също два бара и ресторанти.

Площта от 65 000 квадратни метра ще бъде изградена от две кули, разположени на площад от половин хектар в центъра на града.

31-етажната Северна сграда и 21-етажната Южна сграда ще оформят квадрат на разделено ниво, проектиран от фирма за ландшафтен и градски дизайн Planit-IE.

В схемата не са включени жилища на достъпни цени, които са предназначени да привличат туристи и заможни жители с ценова точка, „много фокусирана към високия клас“.

„Свети Михаил ще засили отново последните, в голяма степен злоупотребявани улици в сърцето на града“, се казва в изявление на групата за развитие.

"Това е район, който се използва недостатъчно в продължение на много години и в много отношения е забравена част от града, освен ако хората не са имали конкретна причина да бъдат там", добави тя. „Това е в пълен контраст с огромното мнозинство от тази зона, където нивата на активност и движението на пешеходците са високи“.

Културно наследство Историческа Англия изрази безпокойство относно въздействието на предложението.

Синагогата за реформа в Манчестър - една от най-старите във Великобритания - полицейският щаб от 1930 г. и кръчмата на сър Ралф Аберкромби от 19 век са изправени пред събаряне, за да направят път на схемата.

Нова синагога ще бъде включена в долните нива на Северната сграда с подробности за оригиналната сграда, като например използваната съществуваща входна врата.

„Ние признаваме, че сградите на обекта са в опазване и имат заслуги по отношение на наследството“, заяви компанията за развитие на редове на Джаксън.

"Но трябва да признаем, че те са били изградени по предназначение съоръжения, които вече не са разположени или са подходящи за първоначалното им предназначение."

Двата квадрата са предназначени да свържат схемата с други регенерирани зони, включително Гражданския квартал, Спининг полетата и Сейнт Джон, които обграждат мястото.

Долният площад ще бъде оформен чрез засаждане и ще осигури зона за сядане на открито, докато горният площад, обърнат на юг, е проектиран като пространство за събития на открито.

"Районът е заобиколен от редица ключови зони за регенерация", казаха разработчиците. „Въпреки това, в сегашната си форма той изобщо не допринася за тях и наистина подкопава потенциала за безпроблемно интегриране на тези области.“