Anonim

DArch създава клиника по пластична хирургия в сграда, включена в списъка на наследството на гръцки остров

Старите кости на сграда от 1912 г. са запазени при обновяването й в пластична хирургическа практика на гръцкия остров Родос (+ слайдшоу).

Гръцкият архитектурен офис DArch Studio осъществи проекта, който имаше за цел да подобри стареещата красота на сградата, включена в списъка на наследството, сега операцията на д-р Василиос Папагеоргиу.

„Вътрешното пространство беше обновено с фини форми в съвременна, функционална медицинска практика с цялото необходимо оборудване, но без да губи историческия си чар и характер“, коментират от студиото.

„Ние имахме за цел да запазим и наблегнем на новото от старото“.

Стените са боядисани в бяло, за да предизвикат чистотата на медицинската практика, но старите подови плочки в цветни, геометрични шарки са запазени за техния характер.

За да запълни всякакви дупки в облицовката, студио DArch, ръководено от архитект Елина Дросу, използва циментова замазка, за да създаде гладка и равномерна повърхност.

Студиото също проектира всички мебели за пространството, с изключение на бюрото и столовете, за да представи съвременни форми и да припомни различни аспекти на човешката анатомия.

Техните чекмеджета от черна метална решетка, които седят в двата офиса, са описани като действащи като "влакнеста съединителна тъкан", която държи заедно вътрешните органи на белите, лакирани дървени рафтове и шкафове.

Четири различни разновидности на плочки запълват пространството от 100 квадратни метра, което също разполага с голи бетонни подове в своята операционна и един офис и частично облицована баня с плочки.

Разположена на улица Йонос Драгуми в центъра на град Родос, практиката е разделена на коридор, в който се помещава приемната и салона, и завършва на балкон в единия край.

От него се разклоняват два офиса, операционна, кухня и баня. Светлината се излива в пространството от високите, стари прозорци на сградата, които са подчертани с козина от биберон.

Светлината DArch от 2008 г. на студиото виси в офисните помещения, а празните стени в зоните за циркулация и чакащите по-късно ще бъдат изпълнени с изкуство.