Anonim
Емил Ева Архитекти отнема сградата за наследство за лайфстайл магазин Caro Somerset

Базираното в Лондон студио Emil Eve Architects е превърнало сградата, включена в списъка на наследството в Сомерсет, в магазин за лайфстайл, кафе и нощувка със закуска (+ слайдшоу).

Caro Somerset се намира на високата улица на малко английско градче на име Брутон - също дом на галерията Hauser и Wirth.

Емил Ева Архитекти обширно преконфигурира пространството, за да го направи подходящо за магазина и кафенето, а също така създаде семеен дом и краткосрочно настаняване зад него.

В основната сграда кафене и магазин за живот обитават предните стаи на приземния етаж.

Продуктите за домашна хартия се показват на поръчани мебели в серия от уникални пространства, които всяка от тях е оголена и монтирана, за да покаже историята на сградата.

В зоната на кафето кафета и тортите се сервират от плочка с плочки, а седалките в бар стил позволяват на клиентите да си починат и да се хранят.

„Историческото разположение на стаите е запазено и посетителите преминават от една клетъчна стая в следваща, всяка с различен характер“, каза съоснователят на Emil Eve Architects Ема Перкин пред Dezeen.

"Характерът на мебелите позволява тези пространства да бъдат пренаредени, така че повтарящите се клиенти могат да открият различно място за сядане и със сигурност нови неща да си купят при завръщането си."

Зад и над обществените пространства бяха създадени семеен дом и краткосрочно настаняване. С цел да запазят подобна естетика в имотите и търговските помещения, архитектите работиха в тясно сътрудничество със собственичката на магазина Натали Джоунс, за да изберат тела и обков.

В задната част на дома, голямо разширение, облицовано в лиственица от дърво, се помещава тъмно боядисана кухня с кухненски бокс и всекидневна зона.

Експанзивните прозорци позволяват на светлината да нахлува в пространството - противодейства на потъмняващия ефект на стените и повърхностите.

Всички спални и баня са боядисани в бяло. Във всяка от стаите несъответствие с уникални парчета, включително осветление в индустриален стил и луксозна вана с ролка, са сдвоени заедно.

"Новото задно разширение осигурява по-голямо отворено пространство за съвременен живот", каза Перкин. „Външно масата на разширението е разбита на три тома, за да отразява пропорциите и обемите на съществуващата къща, която се добавя многократно през годините.“