Anonim
Проектът за хартиена къща вмъква атриум от мрежово стъкло в дома на лондонския склад

Студио за архитектура Paper House Project добави атриум с двойна височина, заобиколен от решетъчни прозорци, към апартамент в преустроен склад в източен Лондон (+ слайдшоу).

Основателят на проекта "Хартиена къща" Джеймс Дейвис получи задачата да добави допълнителна спалня към бившия склад за дрехи в Bethnal Green, който бе превърнат в отворено пространство за работа на живо преди почти десетилетие.

Архитектите искаха да запазят колкото се може повече от отвореното оформление на имота на улица Флорида, като същевременно предефинират районите на плана си за създаване на специфични пространства за хранене и шезлонги.

Те създадоха двуетажен атриум в центъра на плана, за да помогнат за внасянето на естествена светлина в жилищните помещения, които са подредени под частичен горен етаж, съдържащ двете спални.

Двете спални са с изглед към атриума и неговия разклонен полилей през прозорци, поставени в черни, решетени рамки.

Те придават на интериора фабрично естетически - подобно на индустриалните стоманени рамки, популяризирани от производителя Crittall Windows в началото на 20 век.

„Отваряйки затвореното стълбище и включвайки вертикалната циркулация в централното предсърдие, ние успяхме да добавим пространство, светлина и обем към основните жилищни зони“, каза Дейвис.

"Остъкленият атриум визуално свързва двата етажа, като същевременно разделя публичните и частните пространства", добави той.

"Остъкляването се използва навсякъде, за да внесе естествена светлина по-дълбоко в плана на пода със затъмнени стъклени панели, образуващи разделители за помещения за създаване на бани и спални."