Anonim
Малък дизайн увеличава пространството в малък апартамент на Тайван с площ 22 метра

Тайванско студио A Little Design е реновирало 22-метров квадратен микро апартамент, който да обслужва всички нужди на обитателя му (+ слайдшоу).

Баня, място за съхранение от пода до тавана и място за упражнения са включени в компактния апартамент, разположен в Тайпе Сити, където цените на имотите карат младите купувачи в по-малки жилища.

Little Design описа клиента като млада жена, която пътува често за работа и когато се прибере вкъщи, „всичко, от което се нуждае, е топла баня и добър сън“.

Като такъв екипът проектира напълно оборудвана баня, като замени бившия душ с пълна вана и премести пералнята в кухнята, която има по-ограничена функция.

Складирането обхваща една цяла стена на хола, като покрива 3, 3 метра от пода до тавана.

Съхранението разполага с гардероби на дъното и квадратни рафтове отгоре, което позволява на обитателя да влиза лесно до дрехите, от които се нуждае всеки ден, докато използва стълба по случаите, когато има нужда от своите книги и други предмети.

Стелажът се простира на нивото на мецанина, така че от там може да се получи частичен достъп.

Това ниво - което е твърде плитко, за да приспособи стоенето - включва също легло и малко вградено бюро, предназначено да се използва от човек, който седи с кръстосани крака на пода.

Отдолу, холът е оставен възможно най-гол в средата, за да може пространството на обитателя да упражнява. По протежение на ръба му са разположени две дървени маси, подредени като бар, въпреки че те също могат да бъдат конфигурирани като правоъгълна маса за хранене, която се вкарва в стаята.

Под главния прозорец има ниша, която е пълна с ниски шкафове за съхранение, покрита с татами изтривалки, за да се направи диван. Включено е и скрито съхранение под стълбите, водещи към мецанина, в която се помещава и телевизията.

Екипът - ръководен от архитект Szu-Min Wang - изцяло боядисан и облицован с плочки дребния апартамент в бяло, със светло дъбово дърво за подове, стълби и рафтове. Тънък, бял стоманен парапет по стълбите добавя точка за визуален интерес.