Anonim

Catseye Bay проектира многофункционални мебели за реновирано студио в Сидни

По поръчка на дограмата се създават решения за обзавеждане, прегради и съхранение на това студио в Сидни, реновирано от местната дизайнерска фирма Catseye Bay (+ слайдшоу).

Площта от 36 квадратни метра съдържаше само три стаи - спалня, кухня и баня. Директорът на Catseye Bay Сара Джеймисън беше натоварена да преработи тези пространства, като направи място за дневни и трапезарни зони.

Първият ѝ ход беше да проектира серия от дървени вложки, които създават неформални разделители на пространството, но това също заема мястото на мебели, изгладени от пространство, като гардероби и рафтове за книги.

„Разбирането в детайли как живеете и използвате пространството винаги е важно“, обясни Джеймисън. „Става критично, когато се проектира едно малко пространство като това, където всичко се случва отгоре само по себе си.“

„Важно е да се изработи как да се разделят функциите, където е необходимо, или да се слоят слоеве и да се направи опитът да се намирате в пространството по-нюансиран и възхитителен“, добави тя.

Най-голямото от допълненията е дървена конструкция с височина приблизително два метра, която изпъква диагонално от една от стените на спалнята.

От едната страна, тя съдържа място за съхранение на дрехите и обувките на обитателя, създавайки малка зона за обличане. Но от другата страна се интегрират рафтове, обграждащи легло, което е невидимо при влизане в стаята.

Леглото е по-късо от дървената единица, оставяйки място отпред за тапицирана пейка за сядане, която може да бъде омекотена чрез добавяне на възглавнички. По този начин пространството може да функционира както като хол, така и за спалня.

И леглото, и пейката са обърнати към прозореца, който интегрира още един нов елемент на дограмата - удължен перваз, който създава малко бюро.

По подобен начин кухнята разполага с нов стелаж и плот, който се простира, за да създаде плот за хранене.

Както този елемент, така и голямата структура на преградите са конструирани от брезов шперплат, ръчно завършени, за да създадат проста и добре изработена естетика.

Те също така интегрират криви, предназначени да препращат екстериора на арт деко на сградата, която е разположена сред поредица от блокове от 30-те години на миналия век в предградието на Сидни в Дарлингхърст.

Много от оригиналните детайли на апартамента са запазени и празнувани, включително борови дъски, корнизи и осветление. Други допълнения включват големи саксии за растения и произведения на изкуството.