Anonim
OMA използва цветни огледала и алуминиева пяна за интериора на магазина Repossi Vendôme

Стълбище от алуминиева пяна догъл до центъра на италианската марка бижута Repossi, водещ магазин, проектиран от холандската архитектурна фирма OMA на изключителния парижки Place Vendôme (+ слайдшоу).

Новият магазин от 90 квадратни метра на Repossi е разположен до колегите бижутери Cartier, Jaubalet и Boucheron на историческия парижки площад, който има един от най-скъпите цени за наем на дребно в Европа.

OMA, която наскоро превърна венецианския Fondaco dei Tedeschi в универсален магазин, работи с местното студио Data Architectes по интериорния дизайн.

За да гарантира, че пространството се откроява от съседите си, екипът използва материали, които обикновено не се намират в традиционните бижута бутици.

„Основната идея на дизайна беше да синтезира архитектура и дисплей, използвайки цялото пространство като сцена за производството на Repossi“, казаха от OMA. „Използвани бяха нетрадиционни материали, подчертаващи тази връзка и отдръпване от типичния магазин за бижута.“

Те включват оцветени огледала, които придават различна степен на отразяване и пречупване на цветовете, разработени с холандския дизайнер Sabine Marcelis, и алуминиева пяна.

Магазинът е разделен на три нива, всяко от които е проектирано за различен темп на пазаруване.

Когато влизате от улицата, приземният етаж действа като "бърза" зона за онези, които влизат, за да купят набързо или да вземат нещо конкретно.

Той разполага с тристранно въртящо се билборд, което представя огледало в бронзов цвят, традиционно огледало и система за показване на интервали.

Пространството може да се адаптира, за да скрие случаите на презентация и да хоства други функции. „В контекста на пренаселеността на дребно на Place Vendôme„ празнотата “е крайната форма на лукс“, казаха от OMA.

Галерия на първия етаж позволява на клиентите да разглеждат колекцията на Repossi с по-спокойно темпо.

В мазето салонното пространство осигурява зона за срещи и услуги за персонализиране - насочена към клиенти, желаещи да отделят повече време за избор.

Свързвайки тези нива, стълбищна клечка се извисява към централна празнина, заобиколена от лъскави алуминиеви панели.