Anonim
Aim Architecture създава нов дом за Soho China в Шанхай

Китайската фирма Aim Architecture се стреми да постигне баланс между модерния и джаз епохата Шанхай с този офис и шоурум за предприемача Soho China (+ слайдшоу).

Разположен в крайбрежната зона в централния Шанхай, Soho Bund е най-новият от многобройните нови проекти от Soho China - китайският разработчик, най-известен с това, че е възложил на покойния Заха Хадид да построи своите комплекси Wangjing Soho и Galaxy Soho.

Aim Architecture беше натоварена със задачата да създаде четири пространства в сградата - обществени площи, мазе, шоу офис и клуб.

„Този ​​проект беше баланс между минало и бъдеще - правителството на Шанхай се занимава с фасадата на Бунда и с основание - всички обичаме сградите в стил от 30-те години на миналия век, които гледат към блестящите и модерни кули на Пудун“, заявиха от фирмата,

„Идеята беше едновременно да предизвикаме и да предизвикаме вечния характер на Bund отвън и да го съчетаем със съвременен интериорен дизайн, който отразява визията и имиджа на марката Soho China.“

За да постигне това, студиото се фокусира върху бежовия камък, който характеризира фасадите на брега на Bund, разширявайки цвета и усещането вътре в сградата.

Стълбищата и стълбовете - макар и съвременни, геометрични и монументални по размер - се отличават с подобни кремави, почти бели облицовки и каменни текстури. Долната страна на една от стълбите прерязва остра 45 градусова линия през фоайето.

Тази зона се свързва с дълго помещение, което минава покрай прозорци от пода до тавана, рамкиращи върховете на силуета на Шанхай.

Салонът се отличава с меко обзавеждане в сиво шисти, горчично жълто и ръждиво оранжево, седна върху килими по поръчка с геометричен принт.

Ивица от руси масички за срещи от дърво отделя мека мебел на зоната от изложбено пространство по протежение на отсрещната стена.

Издигнати над това пространство на мецаниновия етаж са нови офиси за централата на Шанхай в Soho China. Тази област продължава темите на пространството по-долу, като използва същата цветова палитра и подчертава изгледите.

Външната тераса седи от противоположната страна на пода до фоайето и салона. Докато каменният детайл продължава в това пространство, за създаване на успокояващо пространство, подобрено от редица зелени растения, се използва по-палитра цветова палитра.

Осветлението в тези пространства става чрез таванни светлини, покрити с мембранна кожа, което Aim Architecture описва като приличащо на „целият таван дава светлина“.