Anonim
Pyo Arquitectos опростяват интериора на апартамента на Casa MA в Мадрид

Испанското студио PYO Arquitectos премахна част от вътрешните стени в мадридски апартамент, за да го направи по-малко сегрегирано и да внесе повече светлина (+ слайдшоу).

Архитектите опростиха оформлението на резиденцията от 80 квадратни метра, наречена Casa MA, с цел да създадат по-добра връзка между главния вход и кухнята отзад.

"Преди обновяването апартаментът имаше тъмен вход и тъмен коридор, осигуряващ достъп до поредица от малки стаи", обясни съоснователят на студио Офели Херранс Леспаньол.

"Основната цел на проекта беше да се осигури естествена светлина към входното антре и коридора и да се доближи кухнята до хола."

Клиентът искаше да комбинира дневната и трапезарията. За да постигне това, PYO Arquitectos премахна стената, която отделяше антрето от останалата част на апартамента, след което премести кухнята, за да я доближи малко.

„Кухнята се превръща в пространство от социален характер, свързано с входа на къщата, разширявайки нейната употреба извън обикновения акт на готвене и ядене“, казва Леспагнол пред Dezeen.

„Проектът насърчава вътрешното пространство на взаимоотношения, като визуално и програмно свързва залата и кухнята.“

Две стени в задната част на апартамента са заменени с друга, която изскача на 45 градуса, скъсявайки дължината на коридора. Тази ъглова стена отделя кухнята от спалнята отзад.

Основната спалня, баня и тоалетна са подредени в редица между кухнята и дневната. Прозорците над всяка от вратите внасят допълнителна дневна светлина в тези помещения.

Архитектите избраха прости, евтини материали, но са използвали цветни светкавици, за да подчертаят детайлите.

Стените с бяла боя и диагоналните дървени настилки се отличават в дневната зона, докато кухнята и баните са облицовани с бели керамични плочки, с различни цветове разтвор за всяко пространство.