Anonim
Snøhetta създава извит дървен амфитеатър за магазина на Aesop в Дюселдорф

Стелажът е изработен от дъгови извивки на ела из интериора на първия магазин на марката Aesop, първият магазин в Дюселдорф, който Snøhetta е проектирал да се чувства като амфитеатър (+ слайдшоу).

Магазинът Eesop се намира на Grabenstraße, площад в Дюселдорф, където често се провеждат пазари и панаири.

Стремейки се да отразява използването на плаза като обществено пространство, Snøhetta избра бетонна мивка, напомняща фонтан, като централно място в магазина.

„Дизайнът тънко размива разликите между интериор и екстериор“, казаха архитектите. "Това неявно разширение на площада се усилва от монолитна бетонна мивка, напомняща за фонтан, около който местните жители редовно могат да се събират."

След това те преосмислили общинското местоположение като амфитеатър, използвайки многостепенни стелажи, изработени от светла цветна дугласова ела, за да създадат форма на полумесец около ръба на стаята.

Продуктите на Aesop се подреждат по кривите рафтове, точно както хората ще седят на нивата на театър на открито.

Отвън две дървени пейки с квадратна форма с кутии за ренде в средата позволяват на посетителите да седят и да наблюдават шума и суматохата на мястото.