Anonim
Две кутии заменят стени в апартамента в Канагава от 8 Tenhachi

Двойка подобни на кутии единици съдържат спалнята и банята в този апартамент точно извън Токио, който беше реновиран от архитектите Томоко Сасаки и Кей Сато, за да създадат открито пространство за собственото си семейство (+ слайдшоу).

Сасаки и Сато - основатели на японското студио 8 Тенхачи - искаха да се възползват максимално от малкия си апартамент от 67 квадратни метра, разположен в японската префектура Канагава.

Студиото ремонтира апартамента, като съблича интериора, излага бетонните греди през тавана и премахва всички преградни стени.

Това създаде едно гъвкаво пространство за готвене, хранене, работа и релакс. След това дуетът вмъкна две структури, които приличат на кутии с отворени фронтове, за да се настанят повече частни зони за спане и миене.

"Смятаме, че в една къща има както обществено поведение, така и частно поведение", казаха 8 Tenhachi. "Тези две кутии играят ролята на нежен конектор."

"Нито една от стените не достига тавана, което ни позволява да видим, че новите парчета за пълнене са различни от структурата на оригиналния бетон."

Двете единици са разположени в близост до входа на апартамента, докато основната жилищна площ е към гърба, така че да получава най-естествената светлина от големите прозорци.

За да направят комплимент на открития бетон, дизайнерите поддържат интериора опростен, боядисвайки стените матово бяло и покривайки пода с дъбови дъски под ъгъл на 45 градуса.

Те добавиха бяло боядисана структура в ъгъла на апартамента, за да съдържа основното легло. Подът отвътре е поставен на 50 милиметра по-ниско, за да го разграничи допълнително от останалото пространство, а таванът му съдържа открити дървени греди.

Стълба води към горната част на кутията, която е проектирана като малко пространство за игра и място за спане за децата. Складирането е монтирано в стената и е достъпно от двете страни.

Втората, малко по-висока единица, има три стени и покрив, който съдържа баня и душ. Облечена е в ъглови дървени дъски, съвпадащи с пода.

До банята има малка стъпка, която е рамкирана с отвор в предната част на кутията. Завесата може да се изтегли от другата страна, когато банята се използва.

„Погледнато от хола, интериорът на тази кутия изглежда като триизмерна рамка“, казаха от студиото. "Ваната и дъждовният душ са на централна сцена, озарени от подложката на бели шестоъгълни плочки."

В този блок е разположена и тоалетна, но в него се помещава отделно отделение, до което може да се влиза само от основното пространство.

В центъра на хола е дълга маса, изработена от японски кедър, която е проектирана като многофункционална мебел. Той действа като кухненска повърхност, кът за хранене, работно пространство и място за рисуване на децата.

"Таблицата не е разделена по функции, а вместо това внимателно ги свързва", казаха от студиото. "Тук се провеждат ежедневни семейни ситуации и когато хората се събират на партита, това се превръща в обща маса с 20 места."

Рафтовете, висящи над масата, съхраняват кухненските услуги, а книгите могат да се съхраняват отдолу. Към тавана е прикрепена люлка с метални куки.