Anonim
Деликатната месингова рамка разделя пространствата във флагманския магазин на Sulwhasoo на Neri & Hu

Решетка от месингови пръти създава проникващи повърхности, които се простират в целия интериор на този магазин в Сеул, който е проектиран от Neri & Hu за азиатската марка за грижа за кожата Sulwhasoo (+ филм).

Флагманският магазин Sulwhasoo е разположен в южнокорейската област Gangnam и заема пететажна сграда, която е реновирана, за да предостави първата специализирана търговска площ на марката.

Реновирането на сградата беше под наблюдението на китайското студио Neri & Hu, чиито скорошни проекти включват най-големия в историята отдел за търговия на дребно в лондонския магазин Selfridges и водещ магазин за модна марка Comme Moi, включващ направени по поръчка парапети и шкафове, наподобяващи клетки.

Дизайнът е повлиян от символичното значение на фенерите в азиатската култура като инструменти за осветяване на пътуванията на хората и маркиране на началото и края на пътешествието.

Фасадите включват големи отвори, които позволяват на топлите тонове на интериора да светят.

Пространствата са подредени така, че да създават развиващо се преживяване на различните етажи, започвайки от приземния етаж, където в близост до прозорците с улица е разположен сезонен дисплей с продукти.

На това ниво се побира и област, посветена на наследството и философията на марката.

Стройни месингови пръчки се съединяват и образуват геометрични обеми, ограждайки външна тераса, видима от улицата.

Този елемент се появява отново в сградата и осигурява скулптурен детайл, който продължава през поредица от празнини и отвори, които определят интериора на магазина.

„Neri & Hu се стремяха да създадат пространство, което да се хареса на всички сетива, което да заснеме клиента веднага, когато се приближи до сградата, създава преживяване, което продължава да се разгръща по време на пътуването през магазина и оставя силно впечатление у посетителите дълго, след като те имат вляво “, казаха архитектите.

„Това доведе до концепцията на фенера, където непрекъснатата месингова структура е елементът, който свързва целия магазин заедно, ръководейки клиентите, докато те изследват пълната степен на пространството.“

Усещането за безкрайност, постигнато от плътната решетка, се подчертава от кръгли огледала, интегрирани в пролуки между прътите. Осветителните тела също са окачени от конструкцията, като спомагат за осветяването на показаната стока.

Всеки етаж на магазина има специфична функция, като основният бутик и сервиз за опаковане на подаръци се присъединяват от приемна и многофункционална аудитория на първия етаж и шезлонги, включващи VIP стая на нивото по-горе.

Една от двете спа зони на магазина се намира на третия етаж. Той включва поредица от кабинети за лечение, две спа крака, стая за прах, двор и стая за персонал.

В мазето е разположен по-луксозен СПА център, предлагащ лечение на база корейски лечебни билки.

Широките дъски от дървен под придават на интериора топло, естествено усещане. Те се простират от двете страни на плинтусите с върхове от твърд камък, върху които са изложени продуктите на компанията.

В различните етажи се постига различно настроение чрез промяна на използваните материали. В спа-мазето, тъмните тухлени стени, дървената настилка и сивият каменна настилка в помещенията за лечение придава на тези зони спокойна и интимна атмосфера.