Anonim
Тайванска стоматологична клиника, предназначена да накара пациентите по-малко да се страхуват да отидат

Архитектът Жермен Канон и индустриалният дизайнер Ли Менгшу са използвали стъклени панели, за да разделят стаите на дентална клиника в Тайван, която разполага с зона за чакане, проектирана да се чувства като хол (+ слайдшоу).

Клиниката, която се намира в град Таоюан, е създадена, за да се чувства достъпна за посетителите, а не „херметична“.

„Целта ни беше да създадем клиника, към която да се страхуваме по-малко”, казва белгийският архитект Canon, който живее в Тайпе, а освен това е фотограф и илюстратор.

Лечебните и приемните стаи на центъра са свързани с основен коридор, който е поставен в близост до улицата, така че да е изпълнен с естествено осветление. Пространствата са разделени от матирани прегради и плъзгащи се панели, използвани за да се почувстват стаите като разширение една на друга.

Дизайнерите са използвали дървени повърхности и стъкло, защото намират, че материалите предлагат "малки изненади" на пациентите.

Те допълниха пространството с ниски мебели, включително големи възглавнички за пода в чакалнята, които го правят да се чувства по-скоро като жилищна зона.

Малка стая в практиката е специализирано мини студио за снимки преди и след лечение. Пространството е отделено от лечебната зона с правоъгълна затворена със стъкло файлова стая, в която има рафтове за съхранение на документи на пациенти.