Anonim

Genbyg създава закрита градина от рециклирани материали за ресторант Väkst Nordic

Централното място на този вдъхновен от градина ресторант в Копенхаген е вътрешна оранжерия, която датското дизайнерско студио Genbyg е създало, използвайки рециклирани материали (+ слайдшоу).

Наричан датска дума за растеж на Väkst, ресторантът предлага меню на базата на зеленчуци - нещо, което Генбиг искаше да представи чрез дизайна си, като включва естествени материали и много зеленина.

"Цялостната визия беше да се създаде пространство с дизайн, който отразява северната кухня и двойната атмосфера на град и градина", заяви дизайнерът Расмус Фекс пред Dezeen. "Идеята беше да се създаде живо и органично пространство, като градинско парти."

Сърцето на пространството е оранжерия, изпълнена с растения, покриваща стълбище, което свързва сутерена на ресторанта и нивото на земята.

Обрамчена от стоманени греди с квадратен профил, конструкцията е изградена от пренастроени прозорци, базирани на снимки от клиенти, които са изградили свои собствени оранжерии по подобен начин.

Вътре в зоните за хранене, по-голямата част от обков и приспособления също са създадени с помощта на рециклирани материали и спасени мебели.

Рафтовете зад бара са изработени от чекмеджета на файлове от архива на Националния музей на Дания, а самият плот е изграден от стари фабрични дъски.

Фронтовете на кабинета са направени от дървени дъски, докато лампите са оформени с помощта на стари млечни кутии, а таванните покрития в мазето някога са били покривки.

Махагоновите повърхности в целия ресторант произхождат от стара трибуна на стадион „Лингби“, разположена северно от града, а стъклените рафтове са преместени от дворец в Копенхаген.

"Ресторантът е изграден на принципи за устойчивост на околната среда", каза Фекс.