Anonim

PHAB Architects преобразува навеса от 1920 г. в съвременна художествена галерия

Австралийското студио PHAB Architects превърна бивш навес за кондензирано мляко в художествена галерия и работилница, без да губи индустриалния характер и същественост на сградата (+ слайдшоу).

Базираната в Бризбейн PHAB Architects възстанови и разшири 100-годишна сграда в Toogoolawah, Югоизточен Куинсланд, осигурявайки на местната общност съвременна художествена галерия, плюс скулптурна градина и работилница.

Наречен Регионалната художествена галерия в Съмърсет - Кондензаторът, целта има за цел да внесе нова цел на мястото на фабриката за кондензирано мляко Nestle, която някога е била фокусна точка в икономическия и социален живот на града в Куинсланд.

Сараят беше единствената сграда, оцеляла при пожар, който унищожи фабриката през 1951 г., а архитектите избраха да разработят своето предложение около съществуващото състояние на конструкцията, вместо да пресъздадат първоначалния й вид.

"Да върнем сградата в първоначалното й състояние би означавало почистване на сградата и мястото от всички следи от близо 100 години употреба, затова вместо това избрахме да направим новите вложки ясно четливи сред съществуващите елементи", каза архитект Бран Харис пред Dezeen.

"Историята на сградата е особено очевидна вътрешно, където съществуващата палитра от материали са маркирани и състарени от употреба, осигурявайки предизвикателно пространство, в което да се създаде уникална галерия."

Облицовката от бордова дъска временно беше премахната, за да се даде възможност за монтиране на съвременна изолация.

Междувременно съществуващият покрив беше покрит с изолирана структурна кожа, която защитава интериор, показващ оригиналния железен покрив, оцветеният бетонен под и рамката от дървен материал.

Западната трета на навеса се срути поради термитни повреди, така че архитектите се възползваха от възможността да добавят по-съвременен израз при възстановяването на тази кота.

Асиметричният фронтон е обшит най-вече с профилирана метална ламарина и предлага контраст както по форма, така и по същество на противоположната кота, съдържаща главния вход.

Новото допълнение предлага и удобства, включително тоалетни, кухня, склад и климатична инсталация.

„Прагматично, фронтонът без прозорци изолира сградата от суровото западно слънце, съхранява прозорче за прозорци за удобствата и действа като фолио за климатичната инсталация в рамките на съществуващата сградна част“, ​​обясни Харис.

"Композиционно, боядисаните метеорологични дъски се обвиват към северната кота, свързвайки новия западен край обратно с оригиналната строителна тъкан, докато ъгловата метална облицована стена поддържа конзолен покрив, рамкиращ гледката от западната тераса."

Запазените метеорологични табла са пребоядисани в оригиналния си цвят червен оксид, като всякакви нови повърхности са обработени с по-тъмен тон, за да се разграничат оригиналните и модерните секции.

Допълнителна палитра от щипки, червени и кафяви се използва за разграничаване на други нови детайли, като колони, врати и отвори.

„Отблизо, тази сложна палитра създава жизнен ефект и прави историята на сградата четлива“, добавиха архитектите. „Отдалеч проектът възстановява първоначалната сградна форма и се възприема като обикновен червен навес в пейзажа.“