Anonim
Paritzki & Liani Architects създава облачен таван за офис в Тел Авив

Paritzki & Liani Architects завърши офис за инженерна компания в Тел Авив, представящ извиващ се „небесен таван“, създаден с помощта на продукта с подпис на марката (+ слайдшоу).

Израелското студио беше помолено да проектира новия офис за PRS на 12-ия етаж на висок блок, Sharbat Tower.

Paritzki & Liani по-рано проектираха другото място на компанията в Израел, украсявайки части от нея, използвайки PRS продукт, наречен Geocell, който се използва главно за стабилизиране на почвата за пътища и други инфраструктурни проекти.

Той се състои от мрежова мрежа от пластмаса, с отвори, които се променят по размер, тъй като тя се опъва и оформя.

В новия офис продуктът се използва за създаване на валяк таван, предназначен за препращане на вълнообразни форми на облачно небе и океан, като и двете са видими през прозорците.

Според съоснователите на студио Itai Paritzki и Paola Liani, целта е била "да се изрази идентичността на компанията и нейния силен иновативен дух".

"Компанията произвежда Geocell - клетъчна система за затваряне, изработена от пластмаса - използвайки я главно за стабилизация на земята", каза Парицки пред Dezeen. „Нашата цел беше да използваме продукта им по нов начин, опитвайки се да дестабилизираме офис пространството си.“

Архитектите окачиха материала, подобен на мрежата, към тавана, като го закрепиха в някои точки, но му позволиха да се набръчка и да тече в други. Това създава повърхност, която се променя както във височина, така и в прозрачност.

Там, където вълнообразният материал стига до прозорците, малки огледални стъкла в близост до линията на покрива отразяват облачните форми, така че те изглеждат да продължат навън, като се сливат с облаците, видими през прозорците.

„Изградихме мембрана за таван на небето, моделирана с мрежата Geocell, способна както да се адаптира към акустичните нужди, така и да действа като техническа поддръжка на конструкцията“, каза архитектът.

"По този начин той се превърна в уникален, изразителен обект, последователен и в диалог с морските вълни", добави той. „Различната плътност на материала, благодарение на неговата гъвкавост, може да приеме различни степени на прозрачност и видимост.“

Образуващите се форми също се спускат по стъклените стени от двете страни на входа на офиса, предлагайки допълнителна неприкосновеност на бизнеса и водещи посетители чрез двойните стъклени врати, които оформят входа.

Светлините са окачени от тавана в целия офис, което позволява на сенките да играят на неравностите и кухините отгоре.

Бюрата са разположени по протежение на единия ръб на L-образен план в близост до големите прозорци, разделени от входната зона от заседателна зала и зона за отдих.