Anonim
Магазинът на Aesop ION в Сингапур разполага с проектирана от Snøhetta "горна част нагоре"

Дървените летви покриват тавана на най-новия магазин на Aesop в Сингапур, който архитектурната фирма Snøhetta се основава на плантация с индийско орехче, която някога е заемала сайта (+ слайдшоу).

Новият магазин, който отвори врати днес, се намира на нивото на мазето на търговския център ION в непосредствена близост до Orchard Road, близо до зона, която някога е била използвана като плантация с индийско орехче.

Вдъхновен от историята на сайта, Snøhetta, фирмата зад неотдавнашното разширение SFMOMA, използва колекция от материали, цветове и форми, за да създаде онова, което наричат ​​"горна с главата надолу гора".

Тъмният сизалов килим споменава пода на овощната градина, докато тънките дървени летви висящи от тавана предполагат поредица от дървени стволове.

Стените са боядисани в розов нюанс, предназначен да напомня на цвета на боздуган, подправка, добита от плодовете на индийското орехче.

Всеки от магазините на Aesop разполага с индивидуален интериор. Денис Пафитис, основател на марката за грижа за кожата, заяви пред Dezeen „има пряка връзка между интересни, завладяващи пространства в магазина и трафик на клиенти в магазина“.

Използваните материали често са местни за региона, като например перфорираните детайли от дъвка от дърво на Керстин Томпсън за магазин в Мелбърн или правят местни културни справки, както в случая с клон в Стокхолм, вдъхновен от работата на датския режисьор Ларс фон Трир.

За да създаде приемственост между магазина ION и друг клон на Aesop в комплекса Raffles City на Сингапур, Snøhetta избра да показва продукти на подобни месингови рафтови единици и вътре в месингов шкаф зад точка. Месинговите панели бяха използвани и за покриване на фасадата на магазина.