Anonim
Дост превръща ресторант от 1960 г. в сърдечна клиника с коркови кабинки

Швейцарското студио Dost превърна ресторант от 60-те години на миналия век в център за лечение на сърце в Цюрих, включващ кабинети и чакални (+ слайдшоу).

Dost реорганизира съществуващите стаи и коридори на площта от 260 квадратни метра, която се разпростира на два етажа на съществуваща сграда в швейцарския град.

След това екипът добави набор от облицовани с корк кабини и места за чакане, предназначени визуално да свържат двете нива.

"Внимателно разпределените кубчета структурират пространството и организират пътеките за потребителя", казаха архитектите. „По този начин се създава обратно пространство с отделен вход и светла, ориентирана към двора зона за пациент.“

„Разделянето на зоните на чакане, основано на неотложността на пациента, намалява страха и насърчава усещането за кратки времена на чакане“, добавиха те.

Топлин-тонираният корков материал компенсира клиничните бели покрития на останалата част от пространството, спомагайки за създаването на по-малко стерилна среда.

„Естественият корк осигурява удобно отразяване на звука, регулира влажността и абсорбира миризмите“, казват архитектите. "Получените пространства олицетворяват основните ценности на клиентите - грижа и спокойствие."

Клиниката Herzpraxis Zürich-Höngg лекува пациенти с редица сърдечно-съдови състояния, вариращи от високо кръвно налягане до сърдечни заболявания.