Anonim
Quinn Architects реновира апартамент в лондонското Brutalist Barbican Estate

Лондонското студио Quinn Architects е проектирало минимален интериор за този апартамент в градското барбиканско имение, сдвоявайки бели лакирани повърхности с дървен перваз и дъбови шкафове (+ слайдшоу).

Фирмата реновира апартамента за директора на Quinn Architects Лоранс Куин и семейството му, като се стреми да го направи по-подходящ за нуждите им.

От наета работилница в Камберуел екипът се зае да проектира, прототипира и изработи всеки детайл в апартамента за период от девет месеца.

Третирайки проекта като "изследователско упражнение", архитектите използваха възможността да експериментират с материали, фитинги и приспособления за апартамента.

„Този ​​интериорен проект е лично проучване на живота в имението и поради интензивността на разработката на дизайна и желанието да експериментира, беше решено да се снабди с проекта по необичаен начин“, каза Quinn Architects.

"Всеки елемент от проекта е проектиран, закупен и закупен директно и изграден с помощта на двама квалифицирани майстори, които са били основни за успеха на работата", добавиха те. „Само кухненската работилница от неръждаема стомана и довършителната полиуретанова боя от MDF са произведени от външни специалисти.“

Известното име Барбикан е проектирано през 50-те години на миналия век от британската фирма Чембърлин, Пауъл и Бон и е един от най-големите примери за бруталистичния стил.

Местоположението на апартамента в имота е използвано като вдъхновение за интериорния дизайн, заедно с искане за добре организирани помещения и склад, които да отговарят на нуждите на семейството.

Архитектите леко промениха съществуващия план и се съсредоточиха върху дизайна на интериорните шкафове и елементите за съхранение, вградени в целия апартамент.

Разположението на стаите се настройваше само чрез преместване на две врати, които се сблъскваха при отварянето им. Отстранена е врата между кухнята и сервизното помещение.

"43-годишният интериор се беше уморил и обитателите се нуждаеха от набор от пространства и прецизно организирано съхранение, които да отговарят на непрекъснато променящите се семейни нужди", казаха архитектите. „Беше приет редуктивен подход за оттегляне на някои оригинални елементи, за да се позволи по-доброто използване на пространството, въпреки че тези решения бяха взети само след внимателно обмисляне.“

"Малката, но интимна схема не е единственото запазване на съществуващите детайли или напълно нов архитектурен език", добавиха те.

Детайли, материали и продукти са съвместими в по-голямата част от стаите, включително первази от дървен материал, вдъхновени от къщата и студиото на архитект Алвар Аалто в Хелзинки, както и масивна дъбова настилка и рамка на вратите.