Anonim

Amagansett Dunes House от Bates Masi Architects е засенчен с ивици платно

Тази къща в Amagansett, Ню Йорк, от Bates Masi Architects е проектирана да се възползва от своя ветровит обект на южния бряг на Лонг Айлънд (+ слайдшоу).

Построена върху дюни, които се връщат обратно в горски природен резерват, четириспалната къща с площ от 1725 квадратни метра (163 квадратни метра) е ориентирана към преобладаващите ветрове, за да помогне на къщата да се чувства удобно през лятото.

"Вятърът изтърква пясъка от около оскъдната растителност, като го влачи в полумесеци във формата на полумесец, които сочат в посока на преобладаващия западен вятър", казват архитектите. "По същия начин, както пейзажът се оформя от микроклимата, така е и с къщата."

Западната и източната фасади са съставени от стъклени прозорци със слой от малки регулируеми отвори от западната страна на вятъра и големи отвори от източната страна.

Различните размери на отворите привличат въздуха през къщата и спомагат за поддържането му на хладно, въпреки че има климатик за много горещи дни.

Ленти от платно, прикрепени към плътна рамка, формират заострени шарки върху жалузите на западната фасада. Те са ориентирани така, че да позволяват преминаване на бриз, като блокират пряката слънчева светлина, поддържайки вътрешността хладен.

Те също така създават модели на светлина с дрипа, които се променят през целия ден.

"Формата и детайлите на къщата са получени директно от условията на обекта и по този начин обвързват къщата функционално и опитно", казаха архитектите. "Резултатът е регионална архитектура, базирана не на стил, а на фактори на околната среда."

Лентите от плат са изработени от плат плат, справка за обстановката на плажа.

Архитектите са използвали червен кедър, за да обличат екстериора и след това носят материала вътре, за да покрият стените.

На приземния етаж отворена кухня и хол с изглед към палуба. В дневната зона има камина, поставена в обикновена равнина от панели от тъмно дърво.

Главната спалня е разположена на горния етаж и разполага със стъклена стена от пода до тавана с изглед към дюните.