Архитектура

Отделни покриви разбиват мащаба на детската градина на Von M

Отделни покриви разбиват мащаба на детската градина на Von M
Anonim

Редуващи се покриви разбиват мащаба на детската детска градина на Von M

Немското студио Von M завърши строеж от дървен материал с фрагментирана линия на покрива, за да приюти детска градина в германския град Людвигсбург (+ слайдшоу).

Снимка на Денис Мюлер

Фирмата в Щутгарт преустрои и разшири съществуваща жилищна сграда в района на Poppenweiler на града, за да създаде Kent und Familien Zentrum.

Те прикрепиха нова детска градина с размер 1425 квадратни метра от едната страна на съществуващ блок, в който сега се намира семеен център.

За да отразява мащаба на съседни селски къщи, новият блок е разделен на пет сегмента, всеки със собствен покрив, който е наклонен в алтернативна посока на този преди.

Снимка на Денис Мюлер

Съществуващата конструкция беше окомплектована в "сбит" вид, като се премахнаха прозорците на сградата и надвесния покрив и бяха открити нови отвори в съответствие с тези в допълнителната сграда.

Съществеността на сградата от дървени ламели контрастира на съществуващата сграда, но нейната форма и постоянни размери на прозореца помагат визуално да се свържат двете.

„Новата сграда ясно говори собствения си съвременен език, но също така пропорционално взема мотиви за същественост от околната среда“, казаха архитектите.

"Въпреки ясното разграничаване на материала и конструкцията, причинени от нови и стари сгради, новата партида уверено се утвърждава в хетерогенната среда, съзнателно прибира своя селски характер и се преосмисля."

Вътре лакираните смърчови повърхности създават неутрална тонизирана "приятелска и щедра атмосфера". Колелата позволяват съвпадение на мебели с размер на деца в пространството, докато ярко оцветената боядисване подчертава зоните на гардероба.

Снимка на Денис Мюлер

„Пригодността за деца често се обърква с детството“, казаха архитектите на Dezeen, „което в крайна сметка се превръща в бъркотия от първични цветове и нелепи форми“.

Снимка на Денис Мюлер

Оригиналното стълбище се свързва с ново циркулационно ядро, свързващо старите и новите части на сградата на техните стъпаловидни нива. Мрежестите балюстради създават визуална връзка между етажите, които са естествено осветени от големи светли и прозорци.

Съществуващото оформление до голяма степен се запазва чрез фамилния център, който се използва за прием на пренатални класове и административни офиси.

Горният етаж на новата сграда съдържа съоръжения за изкуство, музика и театър и има капацитет за почти 80 деца над три години. Надолу, детска стая има стая за 30 деца под три години.

Снимка на Денис Мюлер

„Целта ни беше да предоставим на децата приятелско, щедро и изпълнено със светлина, но и сдържано пространство, за да се развият - пространство, което може да бъде изпълнено с живот и да бъде„ отведено “от децата“, казаха архитектите пред Dezeen.

"Това, което ни направи горди и щастливи, беше фактът, че децата не искаха да се прибират вкъщи, когато прекараха първите си дни в новата сграда", добавиха те.