Anonim

Bell Phillips монтира сгънато стоманено стълбище в лондонския дом

Сгънато стоманено стълбище минава покрай открита тухлена стена, за да свърже двете нива на този източен лондонски апартамент от архитектурно студио Bell Phillips.

Разположен в Хакни, домът е един от няколкото, създадени чрез преустройството на викторианска училищна сграда, характеризираща се със стени от тухла с жълт нюанс в Лондон.

Базираната в Южен Лондон Бел Филипс - чиито скорошни проекти включват парк вътре в преобразуван викториански държач за газ - събори бивше стълбище, което някога вървеше успоредно на мецаниновото ниво на апартамента.

Екипът го замени с ново стълбище, изградено от шест милиметров лист стомана, който беше сгънат и заварен, преди да бъде завършен с покритие от атомизиран месинг.

Това е разположено в далечния край на жилищната зона, успоредно с една от откритите тухлени стени.

"Минималният дизайн на стълбището увеличава усещането за пространство, като същевременно добавя фокусна точка към жилищната зона", казват архитектите.

"Деликатността на сгънатата плоча от стоманена стълба е проектирана като контрапункт на откритите тухлени стени на съществуващата сграда."

"Месинговото покритие придава тонална топлина и дълбочина на завършеност на стълбището, което допълва цвета и текстурата на тухлата, за да създаде диалог между старото и новото", добавиха те.

Съвместно парапет минава покрай стълбата, завита в тухлената зидария.