Anonim
Пилотите на Хонконг Макдоналдс "експеримент в недизайн"

Бетонните маси и атмосферното осветление се отличават в този хонконгски клон на McDonald's, проектиран от консултантска марка Landini Associates като алтернатива на ярките и цветни ресторанти за бързо хранене (+ слайдшоу).

Описан от студиото в Сидни като "експеримент в недизайн", неутралните тонове на McDonald's на станцията "Адмиралтейство" в Хонг Конг имат за цел да осигурят по-удобна настройка за клиентите.

"Цветните графични среди, които станаха подпис за международното издание на McDonald, сега са заменени с по-опростен, по-тих и по-класически подход", обясниха Landini Associates.

„Намерението е да се генерират храната, услугата и хората, които идват да й се насладят, и да се създаде„ разпознаваем неутралитет “, който позволява това да се случи“, се казва в съобщението.

Редизайнът включва интериор и оформление на ресторанта, графики за стени, опаковки на продукти и униформи на персонала.

Най-голямата промяна е преминаването от затворена кухня към открита зона за готвене. Клиентите имат възможност да наблюдават целия процес на приготвяне на храна, включително печенето на месо и сглобяването на бургерите.

Много малко площи са скрити от клиентите, но тези, които трябва да бъдат, се екранират зад стена от сглобяеми бетонни панели.

Клиентите могат или да поръчат храната си на стандартен плот, в компютъризиран павилион или на масата. Има и студен сервиз за салати, десерти и напитки.

Масите разполагат с повърхности от бетон, цинк и дъб - описани от дизайнерския екип като "палитра от мизийска простота". Някои са по-подходящи за семейства, докато други са предназначени или за групи, или за индивиди.

Компютризирана схема за осветление променя яркостта на пространството в различни моменти.

"Това по-спокойно и по-интимно решение осигурява спокойно нощно изживяване за вечерята и по-бързо по-бързо за деня", коментират Landini Associates.