Anonim

Cairos Architecture използва ниво на мецанин, за да създаде повече стая в апартамента в Париж

Cairos Architecture е превърнала таванското помещение на стар парижки апартамент в детски спални, което прави имота по-подходящ за използване като семеен дом (+ слайдшоу).

Разположен в близост до Порт де Виннес в 12-ия район на Париж, имотът на петия етаж първоначално разполагаше с дълъг и тесен план с малко прозорци. Базираната в Париж архитектура Cairos беше поставена задача да създаде повече пространство за клиентите и двете им малки деца.

"Ремонтът беше по-скоро свързан с използването на съществуващите качества на пространството", каза архитект Хелен Райнхард пред Dezeen. „Опитахме се да превърнем размерите по подразбиране, включително формата на покрива, в интересна точка.“

„Но тя също беше вдъхновена от пространства, създадени от архитекти, които клиентите много харесваха, включително Луис Бараган и Алвар Аалто“, добави тя.

Част от оригиналния тавански етаж беше съборен и преустроен, за да се създадат странични спални за децата. И двете стаи се отварят на нов мецанин, до който се стига от хола по бяло стълбище.

Главната спалня е разположена на приземния етаж и разполага със светло облицована баня с тоалетна.

Една стена, която разделя кухнята от останалата част на приземния етаж, е премахната, за да създаде по-открито жилищно пространство. След това подът в зоната на кухнята беше повдигнат, за да се създаде визуална граница между различните зони.