Anonim
Pitsou Kedem комбинира четири апартамента за създаване на пентхаус дом със скулптурни повърхности на стената

Израелското студио Pitsou Kedem Architects събори четири апартамента в един, за да създаде този двуетажен мезонет в Тел Авив, който разполага с басейн на покрива, предлагащ гледка към града (+ слайдшоу).

Наименованият Penthouse с квадратни композиции, апартаментът с площ 400 квадратни метра е проектиран от Pitsou Kedem Architects като семеен дом. Той заема първите две нива на жилищна кула в новия луксозен висок квартал на града - Парк Цамерет.

Долното ниво е с основни жилищни помещения, с кухня, трапезария и хол с двойна височина, подредени в L-образна форма. Те се отварят на балкон около периметъра на сградата.

Горното ниво разполага с втори балкон, който е затворен от безрамни стъклени балюстради и разполага с басейн, който седи на ниво с палубата, предлагащ непрекъснат изглед към града, докато плувате.

В дневната зона композиция от издигнати и вдлъбнати квадратчета, от които апартаментът получава името си, се изкачва нагоре по стените и върху тавана. Студиото го описва като "пачуърк с ясно очертани линии, като растение, пълзящо по чиста пергола".

Детайлът продължава и през останалите стаи в апартамента и е проектиран така, че собствениците да не се нуждаят от добавяне на декорация към стените.

"Панелите са като скулптура", казаха архитектите. „Това обезсилва необходимостта от всякакви допълнителни дизайнерски елементи, различни от тези, които осветяват и придружават пространството.“

Текстурираната повърхност, която екипът оприличава на топография, разпространяваща се в апартамента, също беше добавена, за да създаде фина, променяща се светлина и сянка през стените и тавана през целия ден.

"Топографското бяло се усилва от големите ортогонални стъклени стени, които хвърлят безброй светлина, така че те се различават по своя сянка и яркост", казват архитектите.

В кухнята квадратите и правоъгълниците са модерни в светлини, стърчащи надолу от тавана.

Сгънато метално стълбище в края на жилищното пространство води до мецанин проучване, което гледа към зоната за хранене и града отвъд него. Той е затворен от стъклена балюстрада, за да създаде безпрепятствен поток от светлина и гледки.

„Движението и гледките в пространството се подчертават от работните зони и зоните за сядане, които са поставени от стълбищата като тераси, които едновременно наблюдават, и също се наблюдават“, казаха архитектите.

Зад мезанинския кабинет по-затворено стълбище, също направено от сгънат метал, води до нивото на мезонета на апартамента. Полилей, състоящ се от множество пръчки светлина, създава функция в центъра на стълбището.

Нивото на мезонета съдържа спални, бани и има собствен хол и кухня, така че може да се използва като самостоятелен апартамент, ако е необходимо.

"Подът на мезонета е проектиран като горна дневна зона с голям салон с изглед към балкона и басейн, както и кухня и бани", казаха архитектите. "Ефектът е от две различни и отделни жизнени нива, които правят възможно разнообразието от социални дейности и взаимодействия едновременно."

Дневната на горното ниво разполага с големи плъзгащи се стъклени врати от две страни, които се отварят към околния балкон, и подова настилка, която е равна с паветата отвън, за да се почувстват двете помещения по-скоро като едно.

Свързано съдържание: вижте още архитектура и интериор от Pitsou Kedem

Дивани, столове и маси на интериора са поставени на балкона, за да се почувства по-скоро като дневна на открито.