Anonim

Дървен подиум, инсталиран в конферентна зала за насърчаване на по-оживени презентации

Дървен подиум, проектиран от zU-studio, минава през средата на тази хотелска конферентна зала в Холандия, за да позволи на всеки, който говори, да бъде „свободен да се движи и да се разхожда“ (+ слайдшоу).

Базираното в Амстердам zU-студио преработи зоната за срещи в хагския клон на The Student Hotel с цел създаване на нова типология на конферентните зали.

Студиото излезе с идеята за пренареждане на модния подиум, обикновено използван в модните ревюта, като зона за разговорни презентации.

„Вдъхновението за този проект дойде от желанието да видим пространство, което създава по-интимна връзка между оратора и публиката“, каза архитектът Хавиер Зубирия пред Dezeen.

Изработена от дълги дъбови дъски, платформата преминава през центъра на стаята и я разделя на две секции.

Публиката влиза в стаята през сцената, преди да слезе по стъпала от двете страни, за да заеме местата си. Тези стъпки могат да се използват и за сядане в стила на белите.

"Прогнозите и от двете страни бяха важни за мен", обясни Зубирия. „Модният подиум създава не толкова официална среда за учене.“

Дизайнът е озвучен в бяла боядисана зона за сядане до един прозорец, докато повдигнатото ниво от другата страна на подиума осигурява допълнителен вход от улицата, както и място за малка маса.

В края на подиума е допълнително повдигнато дървено ниво, прибрано между две преградни стени, които са боядисани в сива повърхност отвътре. Ярко жълтите табуретки осигуряват допълнително място за сядане в тази зона, което също може да побере разнообразни приложения.

Преди препроектирането Зубирия определи помещението като "потискащо и забравено пространство", което от време на време се използва от персонала в хотела, който е проектиран специално за хора, които учат в града и е централно разположен в Хага.

"Живеех в The Student Hotel, така че знаех точно от какво се нуждае един гост", каза той. "Стаята беше поставена неловко в сградата, на няколко стъпки надолу от останалия приземен етаж и потъна от улицата."