Anonim

Nook Architects се преместват в самостоятелно проектирано пространство за сътрудничество в Барселона

Подградите, изградени от жълто ПДЧ и стъкло, осигуряват места за срещи в този съвместен офис в Барселона, създаден от местното студио Nook Architects в градския квартал Поблену (+ слайдшоу).

Nook Architects обединиха усилията си с друг местен бизнес, за да създадат съвместно работещото офис пространство на Zamness, което е разположено в сградата от 70-те години на миналия век в бивша индустриална зона на града.

Той служи като новата постоянна база на студиото, но има и бюро, което може да бъде отдадено под наем на местни компании както за дългосрочна употреба, така и за еднократни събития.

За да осигурят джобове на уединение и тишина в преходното работно пространство, архитектите вмъкнаха двойка затворени пространства за срещи.

Всяка шушулка с метална рамка има скатен покрив, с непрозрачни жълти стени от ПДЧ и панели от прозрачно стъкло, които рамкират изгледи към офиса.

„Първоначално тези обеми се смятаха за правоъгълни кутии с плоски покриви - минималната структура за заседателна зала“, обясниха архитектите.

"С течение на времето ние ги деформирахме, трансформирайки ги в асиметрични парчета, като повдигахме диагонала до покрива, увеличавайки обема си до определените от границите, определени от плочата и окачените греди", добавиха те.

Пропуските между шушулките създават маршрути през пространството, както и неофициални места за срещи срещу прозорците на пода до тавана.

Nook Architects по-рано преустрои редица традиционни апартаменти с плочки в Барселона, като интегрира хранилището в стари сводести врати, използвайки рециклирани материали и добавяйки плъзгащи се прегради.

Тук пространствата са получили домашен вид, подобен на тези апартаменти, с добавяне на саксийни растения, дивани и килими.

Обзаведен с плочки бар и кухненски кът е разположен срещу бяла боядисана тухлена стена в задната част на пространството.

Тази зона за социализиране е отделена от работните пространства с отворен план от другата страна на пространството от двете срещи за срещи, както и една трета, съдържаща душ и тоалетни.