Anonim

Contekst съчетава дъб, камък и бетон вътре в минимална белгийска къща

Текстурираните повърхности от камък и дърво са ориентирани както хоризонтално, така и вертикално, за да подчертаят пространствата вътре в тази къща за двама лекари в Белгия (+ слайдшоу).

Местното студио Contekst беше отговорно за проектирането на интериора на обособения имот, който се намира в малко селце, наречено Pulle - недалеч от Антверпен, където наскоро към градската къща беше добавен "най-големият въртящ се прозорец".

Клиентите не прекарват много време вкъщи, но, отговаряйки на професията си, искаха прост и спокоен интериор, който може да се почисти лесно с минимални караници.

Друг ключов аспект на кратката информация за Project Pulle беше включването на взаимосвързани пространства, които подобряват характера на оформлението и връзката му със заобикалящата градина.

"Клиентите поискаха всичко да бъде свързано с линии и открити пространства", заяви дизайнерът Сам Питърс пред Dezeen. "Кухнята е подравнена с камината и всички пасажи са подравнени, така че всичко да се чувства свързано."

На приземния етаж се използват естествени материали с линейни текстури, за да се подчертае непрекъснатостта между пространствата и да се привлече окото към отвори, които гледат към градината.

На горния етаж зърното на дъбовия фурнир и вените на камъка са ориентирани вертикално, за да създадат по-голямо усещане за височина.

В зоната за прием с двойна височина стълбище, което изглежда се изплъзва от облицована с фурнирована стена се простира нагоре към площадката на първия етаж.

„Пространството беше толкова голямо, че имаше чувството, че се нуждае от нещо различно от класическото стълбище“, обясни Пийтърс. „И така, ние дойдохме с идеята да създадем една единствена флуидна линия, която да извадите от стената и тя да се насочи към площадката.“

Дървените стълби имат строен профил, който се поддържа отдолу от бяла боядисана стоманена конструкция, която конзоли от греда, скрита зад фурнированата стена.

Парапет за стълбището е интегриран в съседната стена като тесен прорез, докато другата страна е оставена напълно отворена.

Тъй като клиентите нямат деца и не планират да имат такива, те решават да изоставят парапета, за да подобрят минималната естетика на стълбището.

С широчина над 1, 5 метра, стълбището е достатъчно широко, за да се изкачи и слиза, без да стъпва близо до ръба.

Интериорът е разработен заедно с дизайна на къщата, който предоставя възможности за включване на детайли, които биха били невъзможни в противен случай.

Огромен лист стъкло, който екранизира зоната за душ в банята, беше маневриран през отвор в една от външните стени, преди да бъде запечатан с прозорец.