Anonim
Шперплатните прегради създават помещения в помещения вътре в два апартамента в Барселона

Пространствата за готвене, миене, сън и съхранение се помещават в отделения от шперплат в бившата детска стая в Барселона, наскоро реновирана от местния архитект Карлес Енрих Гименес (+ слайдшоу).

Giménez беше помолен да преобрази първия етаж на сграда от началото на 20-ти век в градския квартал Eixample, за да създаде два апартамента с размери само 40 и 60 квадратни метра.

Краткият набор от предприемача призова за рентабилното създаване на апартаменти под наем, които предлагат нещо различно от останалите места за настаняване на пазара.

Първата стъпка беше да изкопаем интериора на дрехите и да възстановим оригинални детайли като прозорците, тухлените стени и традиционните сводести тавани.

За да се осигури гъвкавост на бъдещите обитатели, по-голямата част от етажния план беше оставен отворен, а основните удобства бяха затворени в дървена рамка, която се простира по цялата ширина на основното помещение във всеки апартамент.

„Реших да групирам всички съоръжения в едно цяло, за да отговорим на ниския бюджет, който имахме, и да получим по-празно място“, каза Гименес пред Dezeen.

Боровите лагери поддържат повърхности, изработени от брезов шперплат, които обграждат съблекалнята и банята от едната страна на входа, а кухнята от галера от другата.

Простата палитра от конструкции и материали придава на монтираните единици минимална естетика, която намалява визуалното им присъствие в малкото пространство.

„Избрах шперплата заради неговите страхотни качества на топлина и сглобяване на ниска цена“, каза Гименес.

Стълба може да се използва за достъп до платформи върху дървените конструкции, които използват максимално височината на тавана от 3, 6 метра, като осигуряват място за съхранение или резервен матрак.

Стоманобетонен под бе добавен към съществуващата долна плоча, за да осигури здрава и неутрална повърхност, която обитателите да обзаведат според нуждите си.