Anonim

Пещерата е оградена земна и каменна вила в съоръжение за опазване на дивата природа в Мексико

Студиото на Монтерей Грийнфийлд използва стени от осеяна земя и здрав камък, за да рамкира стаите на тази вила за персонала на животновъдство в природния парк Мадерас дел Кармен в Мексико (+ слайдшоу).

Наречена пещерата, сградата се намира в Лос Пиларес, съоръжение за опазване на 5000 хектар в подножието на ориенталските планини на Сиера Мадре, където изследователите разширяват стада от местни животни, като овцете с бигърн.

Вилата се използва от изследователите като пространство за релакс и социализация, така че няма спални. Основните пространства са големи жилищни и трапезарни зони с щедри гледки към живописния планински пейзаж.

Основателят на „Грийнфийлд“ Кенджи Лопес Ривера базира своя дизайн около желанието да се използват естествени и рециклирани материали, които могат да бъдат снабдени на местно ниво и биха се почувствали подходящи за селските райони.

„Подобно на народната архитектура, сградата отговаря директно на мястото, където е поставена, с основни и дори примитивни обеми, които се издигат с материали от региона, придобивайки цвят и текстура точно от пейзажа“, обясни той.

Огромни камъни са използвани за създаване на тромави стени около южната и източната страна на Г-образния план на сградата. На други места, затлачена земя - строителен материал, създаден чрез компресиране на влажна почва - образува стени от вълнообразни слоеве, които седят над каменна основа.

Структурната рамка на сградата е изградена с помощта на дърво и бетон, като са използвани и гофриран метал и твърда дървесина от изоставени близки железопътни коловози.

„Поради естеството и изолацията на мястото беше важно да се използват и използват повторно ресурсите на района“, каза Лопес Ривера. „Конструктивната система съчетава речни скали, борова гора, осеяна земя и бетон, които са елементи, богати на текстури, имитиращи многоцветен пейзаж, който може да бъде възприет по време на залез.“

„Усещането, докато посещавате проекта, прилича на пещера, частично заровена в земята, осигуряваща подслон от външността и позволяваща на потребителя да се наслаждава от затоплящия интериор“, добави той.