Anonim

Публичният площад на Bjarke Ingels за електроцентрала Battersea бе разкрит

Новини: Беше разкрит конкурентният дизайн на BIG за нов публичен площад в лондонската електроцентрала Battersea.

Площад Малайзия ще формира сърцето на преустройството на 8 милиарда британски лири на емблематичния сайт на бившата електроцентрала в южен Лондон и ще включва фонтан с форма на цветя и масив мостове.

Слуховете, че BIG, фирмата, ръководена от датския архитект Bjarke Ingels, е била назначена да проектира едно от ключовите пространства на 17-хектарния план на Рафаел Виньоли, разпространен миналия месец, но днес са потвърдени от кмета на Лондон Борис Джонсън.

Пространството ще свързва пешеходната улица в центъра на Франк Гери и предложението на Фостър + Партньор, известна като Електрически булевард, с южния вход на забележителността, включена в класа II, която се обновява от Уилкинсън Ейре.

Новите изображения на предложенията показват дизайна на публичния площад като „градски каньон на две нива“, с интегрирани мостове и стълбища, „вдъхновени от ландшафта и геологията на Малайзия“ - кимване на малайзийската компания, отговорна за развитието.

Материалите ще включват смес от варовик, гранит, мрамор, пясъчник и чакъл, с доломитни ивици, които да насочват хората през пространството. Ще има и амфитеатър с фонтан с пет венчелистчета, оформен като хибискус - национално цвете на Малайзия.