Anonim

Стъпканите камъни обикалят басейн в центъра на този дом от BAK Arquitectos

BAK Arquitectos подреди тази бетонна къща в Аржентина около двор, съдържащ плитък басейн с вода (+ слайдшоу).

BAK Arquitectos проектира двуетажното семейно жилище, наречено Casa Torcuato, за място в голф клуб Olivos в Буенос Айрес.

Имотът разполага с три спални, голяма всекидневна с камина, кухня с отворен план, трапезария и веранда.

Аржентинското студио подреди помещението в два бетонни обеми, оформени от дъската, разположени от двете страни на плитка вода. Големите прозорци са с изглед към водата както от горния, така и от долния етаж на сградата.

„Дворчетата бяха добавени към съседните стаи, осигуряващи им усещане за простор, променяща се атмосфера от въздействието на светлина, която преминава през тях, а също така водата им дава свежест, отражения и визия на подвижна повърхност“, казаха от студиото -учредител Мария Виктория Бесониас.

Двата тома са свързани с вътрешно стълбище, което обхваща двора до едната страна на водата, и набор от стъпаловидни камъни, потънали в басейна.

Тънките продълговати павета свързват дневната на долния етаж в един блок с външна трапезария, защитена от горния етаж на другия.

Атриумът с двойна височина е фокусната точка на жилищното пространство, което има дървен шкаф за книги в единия край и голяма открита камина, врязана в бетонна стена в другия.

Помещението е с дървени подови дъски, поставени в подредба, която съответства на дървените впечатления върху бетонните стени.

Тясна пътека минава през горната част на атриума, водеща от едната страна към главната спалня, а от другата до спалнята на тийнейджърския син на двойката.

В родителската спалня таблото на леглото се опира на бетонната стена, която се изкачва от жизненото пространство. Съблекалнята и банята са разположени зад стената.

Секция от текстуриран бетон се спуска от тавана на спалнята, за да осигури перваза за телевизор от едната страна и малко бюро от другата.

Извън спалните коридор води до спалня за гости на горния етаж на противоположния блок. Стълбище с бетонни конзолни протектори от стената, водещо към трапезарията със стъклени стени и кухнята на партера.

Стъклените врати се плъзгат обратно от спалнята за гости на балкон с полет от стъпала надолу до тревата, заобиколена от дървета в задната част на къщата.